Trods stor debat: Røgfrit stadion fik god debut

Den første kamp med forbud mod tobaksrygning på Blue Water Arena forløb, ifølge SEPE-direkør Niels Bækgård, ganske uden problemer. Arkivfoto: Soffi C. Larsen

Trods stor debat: Røgfrit stadion fik god debut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den første kamp uden tobak på Blue Water Arena forløb godt. SEPE-direktør Niels Bækgård så ingen røg på stadion bortset fra romerlysene fra Brøndby-fansene.

Esbjerg: Den første kamp med totalt rygeforbud på Blue Water Arena forløb uden større dramatik på trods af adskillige fortørnede kommentarer på Facebook fra faste stadiongæster forud for kampen.

Det fortæller direktør i Sport & Event Park Esbjerg, Niels Bækgård.

- Jeg var selv på stadion, og jeg så ikke én eneste person, der røg indenfor på stadion. Der skal dog nok have været enkelte, men jeg har talt med Brian (Knudsen, adm. direktør i EfB, red) og han fortæller, at der ikke er nogen personer, der er blevet bortvist fra stadion på grund af tobaksrygning, og at der ikke har været uheldige episoder, siger Niels Bækgård.

Søndagens kamp mod Brøndby var den første efter indførsel af rygeforbud på stadion. De seneste tre år har det været tilladt at ryge i specielle zoner, der var placeret tæt på toiletter og serveringssteder.

Rygeregler
Forud for hjemmekampen mod Brøndby IF søndag aften meldte EfB og SEPE fredag eftermiddag ud, at der med øjeblikkelig virkning var indført totalt rygeforbud på Blue Water Arena.Det har de seneste cirka tre år været tilladt at ryge i specifikke zoner omkring toiletter og serveringssteder.

Der er i forvejen rygeforbud på stadion i superligaklubberne AaB, Vejle, Vendsyssel og Nordsjælland.

Selvjustits

- Det fungerede ikke optimalt, og rygningen generede andre personer, derfor har vi valgt det totale forbud på stadion. Rygerne kan få en billet og så gå udenfor stadion og ryge. Det er EfB, der håndhæver reglerne inde på stadion, men vi er enige om, at det skal foregå stille og roligt, ikke mindst her i starten, hvor folk lige skal vænne sig til de nye regler. Er der personer, der gentagne gange tænder cigaretter på stadion, så vil de efter påtale nok blive vist bort, men vi håber også på en vis selvjustits efterhånden, så sidemanden lige prikker en ryger på skulderen og gør opmærksom på reglerne. Vi har skelet til Aalborg, hvor de har gode erfaringer med den model, siger Niels Bækgård.

Trods stor debat: Røgfrit stadion fik god debut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce