Transportminister afslører mindesten i Bramming

udkast til den lysende memorial med 15 røde lys - et for hvert af ofrene.
Foto: Susanne Kristine Jensen

Transportminister afslører mindesten i Bramming

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Transportminister, Henrik Dam Kristensen (S) har meldt sin ankomst på 100 års dagen for den store togulykke i Bramming, fredag den 26. juli 2013, her vil han afsløre en mindesten for ulykkens ofre.

I anledningen af 100 årsdagen for den store togulykke i Bramming, hvor 15 personer blev dræbt og 54 blev såret, vil Bramming Egnsmuseum markere 100 årsdagen ved at rejse en mindesten på ulykkesstedet.
Ingen ringere end landets transportminister, Henrik Dam Kristensen (S), har sagt ja til at komme og afsløre stenen.

- Vi er meget glade og stolte over, at ministeren har takket ja til at komme og afsløre stenen. Vi håber, at der kommer rigtig mange mennesker og er med ved afsløringen, lyder det fra Mogens Hansen, museumsinspektør på Bramming Egnsmuseum.

Ulykken 26. juli 1913
Den 26. juli 1913 skete ulykken ca. 1 km vest for Bramming station. Eksprestog 1020, som blev kaldt »Emigranten«, havde passeret Bramming Station klokken 16.11, og få minutter derefter kunne man høre et voldsomt brag. Toget var løbet af sporet.

Toget have 279 passagerer, heraf blev 15 dræbt og 54 såret. Blandt de dræbte var den kendte socialdemokratiske folketingsmand Peter Sabroe.
Kong Christian den 10 besøgte ulykkesstedet efter ulykken.

Succesfuld udstilling
Bramming Egnsmuseum har i anledningen af 100 årsdagen for ulykken en stor udstilling om ulykken, som har været velbesøgt siden åbningen 11. maj. Udstillingen kan ses frem til 25. august.

- Vi har fået flere henvendelser fra efterkommere til passagerer, der var med toget. Deres historier vil vi fortælle i Bramming årbog, fortæller Mogens Hansen.

Fakta
Vær med på 100 årsdagen for ulykken
Arrangementet starter fredag 26. juli 2013 på Bramming Egnsmuseum klokken 14.30 med en kort orientering om ulykken. Herefter er der foredrag om de dansk-amerikanske emigranter. Klokken ca. 15.30 begiver alle sig mod Industrivej 19, hvor mindestenen skal stå og afsløres af Transportministeren, som også holder en tale. Esbjerg Jernbaneorkester vil spille. Klokken 16.13 præcis vil der være et minuts stilhed til minde for ofrene.

Transportminister afslører mindesten i Bramming

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce