Succes i Esbjerg: Rekordantal nye maskinmestre


Succes i Esbjerg: Rekordantal nye maskinmestre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange af dimittenderne fra Fredericia Maskinmesterskole Esbjerg (FMS) havde allerede sikret sig et job, før de forleden fik beviset i hænderne.

Esbjerg: I januar i år kunne Fredericia Maskinmesterskole Esbjerg dimittere hele 40 nye maskinmestre. Det er det højeste antal dimittender nogensinde i Esbjerg - også sammenlignet med den tidligere maskinmesterskole.

- Vi er på Fredericia Maskinmesterskole utroligt stolte over at sende disse dygtige, unge mennesker ud i erhvervslivet, og vi er glade for, at Esbjerg og omegn har taget så godt imod genetableringen af maskinmesteruddannelsen. Der er brug for de nyuddannede; mange af dimittenderne havde allerede sikret sig et job, før de fik beviset i hænderne. Niende og sidste semester på uddannelsen består i en professionspraktik, hvor de studerende er tilknyttet en virksomhed, hvor de dels kan deltage i hverdagen på lige fod med ansatte og dels indsamler data til at skrive deres bachelorprojekt. En pæn andel af de studerende ender faktisk med at få tilbudt et job i den virksomhed, hvor de har været i praktik. Når den enkelte studerende har forsvaret sit bachelorprojekt, kan han eller hun kalde sig maskinmester - eller hvis man vil være international: Bachelor of Technology Management and Marine Engineering, lyder det fra fra rektor Torben Dahl.

FMS
De dage, da en maskinmester var synonymt med en olieindsmurt mand i bunden af et skib, er talte. Skolen i Esbjerg har netop sendt 40 nyuddannede ud i verden. Arkivfoto: John Randeris

Lav ledighed

Billedet af en maskinmester som en olieindsmurt mand i maskinrummet på et skib er ved at være en saga blot, idet det kun er cirka 20 procent af maskinmestrene, der i dag arbejder til søs. De øvrige arbejder overordnet set i offshorebranchen eller i industrien. En maskinmester er nemlig først og fremmest en teknisk leder med bred indsigt i en lang række processer og installationer, forklarer maskinmesterskolen i en pressemeddelelse.

Ledighedsprocenten hos maskinmestre har i flere år har ligget omkring de to procent.

Succes i Esbjerg: Rekordantal nye maskinmestre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce