Store købmænd kommer i alle størrelser

Legetøjsmarkedet er traditionen tro et populært indslag i skolernes vinterferie. Derfor var der tirsdag igen fulde huse. Foto: Anders Græsbøll Buch

Store købmænd kommer i alle størrelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vinterferien byder traditionen tro på legetøjsmarked i Sædding Centret. Allerede inden markedet startede, var alle boder booket, og børnene tænker stort.

Sædding: Vendespil, et lyserødt dukkehus og billedbøger er alt sammen til salg. Syv-årige Sille har ryddet ud i legetøjet på værelset, og nu er det hele linet op på bordet med den blå dug foran mor og datter. Priserne har Sille selv sat, og det er første gang, hun er med til legetøjsmarked.

- Vi har allerede solgt meget, fortæller Sille, som med det samme går i gang med at tælle pengene op.

Legetøjsmarkedet foregår i Sædding Centret mandag, tirsdag og onsdag fra klokken 10-14 i anledning af vinterferien. Der har været så stor rift om standene, at de er udsolgt alle tre dage og med nye sælgere hver dag.

Jeg skal bruge pengene på en Hawaii-ferie og lidt legetøj.
Sille, 7 år
For nogle er det en fast tradition med en bod til legetøjsmarkedet, for andre er det første gang. Foto: Anders Græsbøll Buch
For nogle er det en fast tradition med en bod til legetøjsmarkedet, for andre er det første gang. Foto: Anders Græsbøll Buch

Vil til Hawaii

Sille har nu fået taget talt pengene op, og der er i alt tjent 240 kroner, fortæller hun med stolthed i stemmen. Og hun har haft så travlt, at hun slet ikke har nået at være rundt at kigge, om hun selv skal købe noget nyt legetøj. Der er dog et stykke vej endnu, før målet er nået.

- Jeg skal bruge pengene på en Hawaii-ferie og lidt legetøj, fortæller Sille.

I første omgang byder vinterferien dog "kun" på en tur til København og en tur i Tivoli med farmor.

Dyre ønsker

Også hos Kristian på syv og storebror Viktor på ni, som står lidt længere henne i rækken, er der godt gang i salget. Her meldes der om en samlet indtjening på op mod 400 kroner. Efter kun en time har allerede halvdelen af deres legetøj fået nye ejere. Selv om de ved forrige legetøjsmarked i efterårsferien tjente 750 kroner, må de også tage et par legetøjsmarkeder mere med, før deres drømme kan opfyldes.

Kristian vil gerne spare op til en telefon, mens Viktor drømmer endnu større.

- Min tablet duer ikke så godt mere, så jeg vil gerne spare op til en bærbar, siger Viktor.

Hos nabobordet er der pause i salgsarbejdet med mælkesnitter, kanelgifler og snøfler. Om drengenes to hjælpere, bedstemor Henny og mor Anquelien, også har medbragt lækkerier til de hårdtarbejdende sælgere, vides ikke. Men der er gang i salget, og drengene håber på et tidspunkt at kunne få gevinst af deres arbejde.

Store købmænd kommer i alle størrelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce