Centrale dele af Esbjergs midtby afspærret efter bombealarm

Natten til mandag afleverede en mand en skotøjsæske med ledninger strittende ud, og det udløste bombealarm på politigården. Arkivfoto: Orla Lund

Centrale dele af Esbjergs midtby afspærret efter bombealarm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Området omkring politigården i Kirkegade var natten til mandag afspærret, og nattemørket glødede af blå blink. Årsagen var en mistænkelig skotøjsæske, som var blevet afleveret som en hjemmelavet bombe.

Esbjerg: Natten mellem søndag og mandag var et større område omkring politigården i Kirkegade i det centrale Esbjerg spærret af, blandt andet den befærdede Frodesgade.

Årsagen var en skotøjsæske, der var blevet afleveret på politigården.

Klokken 00.55 troppede en mand op ved politigårdens reception og fortalte, at han gerne ville aflevere en hjemmelavet bombe.

- Manden stod med en skotøjsæske i hænderne, og der var flere synlige ledninger i og omkring kassen, fortæller politikommissær Peder Jessen, der er leder af den lokale efterforskning ved lokalpolitiet i Esbjerg.

Situationen blev betragtet med yderste alvor, og det blev besluttet at sende bud efter ammunitionsrydningstjenesten EOD, der har hjemme på Skive Kasserne.

- I en sådan situation afspærrer vi i en sikkerhedsafstand på 100 meter, indtil situationen er afklaret, og det betød således også, at Frodesgade blev spærret for trafik, mens vi ventede på, at EOD'erne kom frem, fortæller Peder Jessen.

Afspærring
Den angivelige bombe blev afleveret på politigården i Kirkegade klokken 00.55 natten til mandag.Politiet afspærrede et område på 100 meter omkring politigården.

Da ammunitionsrydningstjenesten EOD fra Skive havde konstateret, at der var tale om en attrap, blev afspærringen ophævet klokken 05.00.

Attrap

Ammunitionsrydningstjenesten ankom til politigården, og bomberobotten Rullemarie destruerede den mulige bombe, der dog viste sig at være en ganske ufarlig attrap.

Klokken 05.00 blev afspærringen ophævet igen, og folkene fra EOD kunne sætte kursen mod Skive igen, mens trafikken i den indre by i Esbjerg fandt tilbage til normalen efter fire timers afspærring på grund af den mulige bombe på politigården.

- Manden, der kom for at aflevere æsken, er 30 år og fra Esbjerg, og han virkede meget forvirret i situationen. Han var ikke på nogen måde truende i sin opførsel eller fremfærd, så han er ikke blevet sigtet for noget. Han forklarede, at der var tale om en hjemmelavet bombe, men at det ikke var ham selv, der havde lavet den. Han skulle angiveligt have fået den af en anden person, som han ikke har fortalt, hvem er. Vi skal have en snak med ham igen for at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen, siger Peder Jessen.

Centrale dele af Esbjergs midtby afspærret efter bombealarm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce