Stor fiskekoncern skal fyre flere ansatte i Esbjerg og Thyborøn

TripleNine skal fjerne op imod 40 stillinger - mellem 13 og 17 af stillingerne skal nedlægges i Esbjerg. Arkivfoto

Stor fiskekoncern skal fyre flere ansatte i Esbjerg og Thyborøn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TripleNine forventer at reducere antallet af medarbejdere i Danmark med omkring 37 stillinger, heraf ventes 13-17 stillinger ud af 53 stillinger at forsvinde i Esbjerg.

Esbjerg: Fiskemelsfabrikken TripleNine med hovedsæde i Esbjerg står foran en fyringsrunde.

Det meddeler selskabets danske koncerndirektør, Jes Bjerregaard. Han forventer, at selskabet i løbet af denne måned skal reducere antallet af medarbejdere i Danmark med cirka 37, hvoraf 13-17 stillinger bliver fundet i Esbjerg. Tilpasningerne vil også ramme Thyborøn, hvor TripleNine har sin danske produktion af fiskemel og fiskeolie.

Virksomheden har ventet med at genbesætte ledige stillinger, og derfor kan antallet af opsigelser reduceres, men cirka 33 medarbejdere forventes at blive opsagt ved udgangen af september.

Fyringerne kommer i kølvandet på faldende kvoter på industrifisk, der giver færre råvarer på virksomheden.

- TripleNine Denmark A/S er, ligesom andre i branchen, udfordret af en faldende råvaretilgang. I 2020 er der faldende kvoter på blåhvilling og østersøbrisling, og vi forventer ikke markante stigninger på de lave kvoter fra 2019 på tobis og nordsøbrisling foreløbig. Vi befinder os i et stærkt konkurrencepræget marked som, for danske virksomheder i vores branche, er yderligere skærpet bl.a. på grund af, at den norske krone er blevet svækket med ca. 40 procent i forhold til den danske krone gennem de seneste 5 år. Derfor er der behov for en løbende effektivisering af vores virksomhed, hvor omkostningerne skal tilpasses fremtidens krav, oplyser Jes Bjerregaard, administrerende direktør i en pressemeddelelse, hvor han fortsætter:

- Med de aktuelle stillingsnedlæggelser vil vi nedbringe omkostningerne og effektivisere vores virksomhed, så vi er godt rustet til at klare os i den fremtidige konkurrencesituation. Men vi vil også i fremtiden have fokus på at effektivisere virksomheden på alle områder.

Regnskab
I det seneste regnskab for Triplenine Group faldt overskuddet fra 111 millioner kroner til 24 millioner kroner, hvilket var et fald på knap 80 procent.Regnskabet blev betegnet som "utilfredsstillende og lavere end forventet".

Selvom overskuddet dykkede kraftigt valgte Triplenine Group at udbetale 70 millioner kroner i udbytte til sine ejere. Året forinden blev der udbetalt 270 millioner kroner.

Direktør er fratrådt

Reduktionen vil omfatte både timelønnede, funktionærer og ledere i Thyborøn og Esbjerg. I Esbjerg er der tale om såvel folk ansat på lager og funktionærer.

Imidlertid tager TripleNine per 1. januar 2020 salgsarbejdet hjem fra selskabet Norsildmel A/S, og det vil medføre flere nyansættelser, som samlet set vil have en positiv nettoeffekt.

Inden de varslede opsigelser beskæftiger TripleNine 53 medarbejdere i Esbjerg, hvor der i modsætning til tidligere kun er lager og administration/hovedsæde, og ifølge Jes Bjerregaard har selskabet absolut ingen planer om at forlade Esbjerg.

Fabrikken i Thyborøn har i øvrigt skiftet ud på ledelsespladserne, idet den tidligere administrerende direktør, Peter Jensen, fratrådte 31. maj og er startet på nyt job i Hanstholm. Derfor har Jes Bjerregaard sat sig i stolen som direktør for Triple Nine Danmark.

Stor fiskekoncern skal fyre flere ansatte i Esbjerg og Thyborøn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce