Stjernearkitekter fra BIG bag nyt stort Fanøprojekt

Formidlingscenteret skal føje sig diskret ind i landskabet ved Fanø Bad. Illustration: Fanø Kommune

Stjernearkitekter fra BIG bag nyt stort Fanøprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Privat initiativtager præsenterer sammen med Fanø Kommune en storstilet plan for besøgscenter ved Fanø Bad.

Fanø: Bjarke Ingels, arkitekten bag Tirpitz-museet og de spektakulære kaktustårne, skal tegne et nyt naturhistorisk udstillings- og formidlingssted på Fanø.

"Lycium" er navnet på stedet, som skal bygges ind i landskabet ved Fanø Bad og beskrive, udforske og vise barriere-øerne, deres naturhistorie og verdensarven.

Fanø Kommune og initiativtager Steen Lassen præsenterer visionen for projektet for offentligheden lørdag 22. juni klokken 14.30 i kantinen ved Fanø Sundhedscenter.

Højesteretssagfører Sten Lassen driver virksomhed fra København, men har nær tilknytning til Fanø, efter at hans farfar i 1901 blev ansat ved kurhotellet - og derfra valgte at blive bosiddende resten af livet. Familien tilbringer i dag den bedste del af deres tid i sommerhuset ved Fanø Bad.

Lycium Projektet vil blive fondsfinansieret og drevet af en almennyttig fond, oplyser Fanø Kommune.

Om navn og arkitektur
Sådan præsenterer initiativtagerne selv projektet:"Lyciums arkitektur er uden sidestykke, som naturen selv. Den gør sig usynlig i landskabet, som den samtidig synliggør og bevidstgør for os. Den går i ét med klitterne - og den er skabt til formålet af Bjarke Ingels Group (BIG). Den hører til på samme måde, som navnet angiver -Lycium, som er den latinske betegnelse for bukketorn. Bukketorn blev hjembragt af Fanø sømændene fra Kina - og historien om planten er på den måde også historien om Fanøs kultur og historie."

Glad nationalparksformand

Janne Liburd, formand for Nationalpark Vadehavet, glæder sig over samarbejdet.

- Lycium bliver en fantastisk indgang til Vadehavets unikke geologi, som er et af UNESCOs tre udpegningskriterier af Verdensarv Vadehavet, siger hun i en pressemeddelelse fra Fanø Kommune.

Lycium er tænkt som en port til Nationalpark Vadehavet og verdensarven. Det skal supplere områdets øvrige store formidlingssteder Vadehavscentret, Tirpitz, og Fiskeri- og Søfartsmuseet og fuldende billedet med beskrivelsen af barriereøernes udvikling fra istiden til nutiden. Naturhistoriske udstillinger skal give indblik i dannelsen af Vadehavet, geologi og klima og ved brug af animationer, interaktive medier og virtual reality vise, hvordan Fanø bliver skabt af bølger, tidevand og stormfloder, vind og vejr.

Visionen er, at Lycium også vil blive anvendt af uddannelses og forskningsinstitutioner og danne rammen om nationale og internationale konferencer.

Lycium skal udvikle sig til et centrum for Vadehavsforskning og formidling af viden om den tilstand, Vadehavet befinder sig i og den udvikling Vadehavet er på vej imod, erklærer Fanø Kommune.

Stjernearkitekter fra BIG bag nyt stort Fanøprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce