Stenkast mod busser: Nu bringes justitsministeren ind i sagen

Søndag og mandag var der angreb mod busserne i Kvaglund-området i Esbjerg. Nu bringes justitsminister Søren Pape Poulsen(K) ind sagen. Privatfoto

Stenkast mod busser: Nu bringes justitsministeren ind i sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter episoderne med stenkast mod busserne i Esbjergbydelen Kvaglund, beder socialdemokratiets Christian Rabjerg Madsen nu justitsminister Søren Pape Poulsen(K) om at tage stilling til sagen. Han sætter desuden spørgsmålstegn ved politiets brug af ordet "drengestreger".

ESBJERG: Da dele af busruterne i Esbjerg-bydelen Kvaglund tirsdag indstillede kørslen, skabte det stor debat både blandt borgerne i området og i landets medier. Det var stenkast mod busserne søndag aften og mandag, der fik Sydtrafik til at reagere. Og nu er sagen også nået til Folketinget.

Medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, Christian Rabjerg Madsen, beder justitsminister Søren Pape Poulsen(K) om at tage stilling til sagen, når Retsudvalget mødes onsdag aften.

- Jeg vil kræve svar fra ministeren. Det er jo ikke holdbart, at denne slags episoder opstår, og vi bliver nødt til at se på, hvad vi kan forbedre, så bydelen i fremtiden kan blive tryg for beboerne igen, siger han.

Helt konkret håber han, at man vil se nærmere på, hvordan kommunen har været rustet til at takle problemer i områder som Kvaglund.

- Han bliver nødt til at forholde sig til, om det forebyggende arbejde har været godt nok. Noget kunne i hvert fald tyde på, at der er sket nogle svigt. Vi bliver blandt andet nødt til at se på politi- og SSP-arbejdet, siger Christian Rabjerg Madsen.

Sagen kort
Søndag og mandag anmeldes stenkast og skyderier mod busser på ruter i Kvaglund-området i Esbjerg til Syd- og Sønderjyllands Politi.I kølvandet på disse episoder vælger Sydtrafik tirsdag at nedlægge dele af ruterne i området.

Tirsdag eftermiddag kører busserne igen efter planen, men det sker først efter et møde mellem kommunen, politiet og Sydtrafik. Her besluttes det, at man kan overveje at indsætte betjente i busserne på de omtalte ruter.

Det er langt fra første gang, at busserne i Kvaglund-området er ramt. I september 2014 nedlagde chaufførerne arbejdet, da de følte, at det var utrygt at køre i området.

Mere end bare "drengestreger"

Et af de store omdrejningspunkter i debatten omkring urolighederne i Kvaglund er politiets og kommunens brug af ordet "drengestreger". Flere mener, at sagen er langt mere alvorlig end ordvalget indikerer. En af dem er Christian Rabjerg Madsen.

- Jeg mener slet ikke, at ordet slår til. Når der kastes med sten efter busser, og mennesker kommer i fare, er vi i et helt andet sted henne. Når busdriften på den måde er udsat, er der i sidste en risiko for, at chauffør og passagerer kan komme alvorligt til skade. Det kan simpelthen ikke accepteres, siger han og bakkes op af det lokale byrådsmedlem fra Dansk Folkeparti, Olfert Krog.

- Det er jo ikke bare den umiddelbare fare som gerningsmændene skaber, der er problematisk. De er også med til at skabe utryghed i området. Derfor mener jeg også, at det er meget kraftigere end drengestreger, siger OIfert Krog.

Kommende borgmester og formand for Sydtrafiks bestyrelse, Jesper Frost Rasmussen, medgiver at situationen er alvorlig, men han bakker op om Syd- og Sønderjyllands vurdering i sagen.

- Ud over politiets redegørelse kender jeg ikke til sagen. Og jeg vælger at læne mig op ad deres vurdering. Når det er sagt, er det selvfølgelig grove løjer og fuldstændigt uacceptabelt. Og vi arbejder på at sikre os, at det ikke gentager sig, siger han.

Busserne kører igen efter planen, men man overvejer i Syd- og Sønderjyllands Politi at lade betjente køre med på de udsatte busruter.

Stenkast mod busser: Nu bringes justitsministeren ind i sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce