Stadionrekord bliver aldrig slået

Over 15.300 var til fodbold i Esbjerg i søndags. Det var det højeste tilskuertal i 31 år. Men rekorden bliver aldrig slået.
Foto: Annett Bruhn

Stadionrekord bliver aldrig slået

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EfB: Åbningskampen på Blue Water Arena blev set af 15.316 tilskuere. Det er 31 år siden, så mange har overværet en af EfB’s hjemmekampe.

Rekorden bliver aldrig slået, så EfB's gulddrenge fra tresserne behøver ikke holde sig for øjnene. Blue Water Arena havde 15.316 gennem tælleapparaterne til åbningskampen. Det kan »kun« rumme 18.000 tilskuere, så rekorden fra kampen mod KB i 1961 består.

Fodboldstatistikeren Hans V. Jensen har regnet sig frem til, at det blot er sket fire gange på 50 år, at flere esbjergensere har været til fodbold, end i søndags.

Sidst, holdet samlede over 15.000 på hjemmebane, var for 31 år siden. Det var november 1978, EfB mødte Hertha Berlin. 16.700 mennesker var mødt frem i Esbjerg Idrætspark, og de så EfB med blandt andre Jørn Bach på holdet vinde 2-1.

– Det er guld. Man kan ikke forestille sig det, hvis man ikke har stået derinde, siger Jørn Bach om opbakningen fra over 15.000.

– Dengang skulle der lidt til at begejstre det vestjyske publikum. Ja, man klappede da..., lyder det tørt fra Bach, der er imponeret over stemningen på byens nye arena og betegner opbakningen som alfa og omega.

Han husker selv en kamp fra tresserne, hvor der var så mange, at han og alle de andre børn fik lov til at sidde rundt langs banen. Det var i den periode, hvor EfB havde fingrene i DBU's guldreserver. Fire mesterskaber på fem år, og interessen for de blåhvide helte var enorm.

Det kulminerede 22. oktober 1961, hvor Esbjerg fB mødte KB. Kjøbenhavnerne blev ifølge Vestkystens reporter sat på plads efter alle kunstens regler, og kunne slet ikke se »komækken« i at blive spillet baglæns ind i lyntoget til hovedbanegården med et nederlag på 3-1. De 20.000 tilskuere var ellevilde, og aldrig har der været så mange til fodbold i Esbjerg.

Stadionrekord bliver aldrig slået

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce