Sosu-direktør: Flaskehalsproblemer skal løses

Direktør på Sosu-skolen i Esbjerg Lisbeth Nørgaard mener, at det er KL, regionerne og FOA, der sammen må finde en løsning på problematikken omkring manglende arbejdskraft på sosu-området Arkivfoto: Chresten Bergh

Sosu-direktør: Flaskehalsproblemer skal løses

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udsigten på stor mangel på sosu-medarbejdere i Esbjerg Kommune får direktøren på Sosu-skolen til at sende en opfordring til kommuner og regioner om at arbejde bedre sammen. Situationen er ganske uheldig, mener direktør Lisbeth Nørgaard.

Esbjerg: Social- og Sundhedsskolen i Esbjerg er stedet, hvor der bliver uddannet plejepersonale til alle kommuner i det gamle Ribe Amt, og direktør Lisbeth Nørgaard er ikke i tvivl om, at skolen sagtens kunne sende flere unge gennem uddannelsen.

- Søgningen til vores uddannelser er stor. Der er mange unge, der gerne vil arbejde med mennesker og vælger denne vej, men det er andre faktorer, der gør, at vi ikke spytter flere sosu-assistenter og sosu-hjælpere ud, end vi faktisk gør, siger Lisbeth Nørgaard.

Hun kalder situationen med udsigt til stor mangel på sosu-medarbejdere i blandt andet Esbjerg Kommune for uheldig.

- Det er et generelt problem over hele landet, og alle tænker over, hvordan vi kan uddanne flere sosu-medarbejdere. Vi gør meget for at gøre os interessante og attraktive for de unge, der står og skal vælge uddannelse, men vi er låst af de tal, som kommunerne melder ind med, siger Lisbeth Nørgaard.

Man kan groft sagt sige, at antallet af elever på skolen for en stor del er afhængigt af, hvor mange de enkelte kommuner melder ind, at der er behov for at få uddannet. Det er kommunerne, der i første omgang betaler for uddannelserne.

Problematikken med for lidt sosu-personale skal løses i fællesskab af regionerne, KL og FOA.
Lisbeth Nørgaard, direktør på Sosu-skolen i Esbjerg
Esbjerg Kommune
Sosu-skolen i Esbjerg uddannede i 2017 214 Social- og Sundhedsassistenter, heraf var de 75 meldt ind fra Esbjerg Kommune.

Esbjerg Kommune har meldt samme antal ind for 2018.

I 2017 blev der færdiguddannet 85 social- og sundhedshjælpere heraf var de 41 meldt ind fra Esbjerg Kommune.

I 2018 ønsker Esbjerg Kommune at uddanne 47 SSH'er.
Der er unge nok, der gerne vil uddanne sig til sosu-assistent eller -medhjælper, men kommunerne bestemmer efterspørslen. Arkivfoto privat
Der er unge nok, der gerne vil uddanne sig til sosu-assistent eller -medhjælper, men kommunerne bestemmer efterspørslen. Arkivfoto privat
Foto: Fotograf Lasse Baltzer

Praktikpladser

Ifølge direktøren har Esbjerg de senere år øget dimensioneringen, men det er ikke alle kommuner, som Sosu-skolen dækker, der har gjort det på trods af, at der allerede nu er mangel på arbejdskraft.

- Vi ville godt kunne følge med til en øget dimensionering fra alle kommuner, men vi løber også ind i et flaskehalsproblem omkring praktikpladser, og her er det regionen, der er årsagen, siger Lisbeth Nørgaard.

En sosu-assistent skal i sit uddannelsesforløb i praktik på et sygehus, og ifølge direktøren har Region Syddanmark sat loft over, hvor mange praktikanter de vil tage i den forbindelse.

- Det er vores fagforening FOA, der holder fast i, at sosu-assistenter skal opleve et sygehus under uddannelsen. Det kunne jeg godt have en anden mening om og alternative forslag til, når vi nu løber i endnu en flaskehals på det område. Det er en problematik, der både må og skal løses, for eleverne er der, siger Lisbeth Nørgaard.

Frafald

Lisbeth Nørgaard erkender dog også, at skolen selv har et ansvar, og at der er plads til forbedringer.

- Vi oplever et frafald blandt sosu-assistenter på omkring 12 procent, og det tal er alt for højt. 70 procent af frafaldet sker, mens eleverne er på deres første praktiksted, så man kan godt sige, at de får sig et praktisk chok. Det arbejder vi hårdt på at gøre noget ved, for vi skal fastholde dem, der er her, siger hun.

Direktøren gør også opmærksom på, at der i 2016 var 40 procent af de færdiguddannede sosu'er, der valgte at læse videre og altså ikke blev til arbejdskraft ude i kommunerne.

- Man kan altså ikke regne med, at man får det antal medarbejdere, som man har meldt ind, at der er behov for fra kommunernes side, derfor skal der meldes højere til ind. Så længe, der er problemer med praktikpladser på sygehusene, så er det ikke kun et spørgsmål om økonomi i kommunerne, siger Lisbeth Nørgaard.

Sosu-direktør: Flaskehalsproblemer skal løses

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce