Skraldebiler måler den dårlige dækning


Skraldebiler måler den dårlige dækning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Renovationsbiler bruges i de kommende måneder til kommunalt projekt omkring registrering og kortlægning af mobildækning, hvor skraldemænd kører med otte mobiltelefoner som måleudstyr i bilerne.

ESBJERG KOMMUNE: Renovationsmedarbejder Bent Arne Pedersen er en af de chauffører hos Marius Pedersen A/S, der deltager i projektet med at registrere og kortlægge mobildækning i kommunens yderområder. I omkring to uger har han kørt rundt med en taske i sin skraldebil indeholdende otte mobiltelefoner, der hver især bruges til at modtage signaler fra områder som Spandet, Roager, Sibirien, som Bent Arne Pedersen tilbagelægger på sin 14 dages tømning.

- Jeg tager telefonerne med hjem og lader op hver aften. Det er sådan set det eneste, jeg skal lave. Ellers ligger de bare i bilen, siger Bent Arne Pedersen om de mobiler, der skal registrere 2G- 3G- og 4G-dækning. Han ved af erfaring fra de små veje, at mobildækningen er dårligst i området ved Gelsbro og omkring Spandet, og en af dem, der også bliver berørt, er teamleder hos Sundhed og Omsorg ved Esbjerg Kommune, Britta Fischer Lassen.

- Det er et stort problem. Både hjemmesygeplejen, sundhedsplejersken og dagplejere er afhængige af deres mobile enheder, og derfor er det vigtigt med en ordentlig dækning, siger Britta Fischer Lassen og forklarer, hvordan personalet bruger al for megen unødig tid på at finde netdækning. Endnu har man aldrig været ude i livstruende situationer, for det er især registreringen, der tager tid, hvorfor personalet ofte indsamler oplysninger hjemmefra, inden de skal ud i yderområderne.

- Af erfaring ved de heldigvis, præcis hvor de kan parkere for at finde netdækning, og ellers må de vente med registreringen, til de vender hjem på kontoret, siger Britta Fischer Lassen.

Fakta
Til brug for borgerne

Det er TDC, Telenor og 3, der står for mobildækningen i Esbjerg Kommune.

  • Leder af IT-infrastruktur i Esbjerg Kommune, Esben Foverskov, regner med, at målingerne kommer resten af kommunens borgere til gode, i det planerne er at gøre dem offentlige ved projektets afslutning. Læs mere på side 1 i dagens avis.


Skraldebiler måler den dårlige dækning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce