Skimmelsvamp lukker Game Streetmekka Esbjerg

Der er fundet skimmelsvamp i Game Streetmekka, og nu er bygningen lukket. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Skimmelsvamp lukker Game Streetmekka Esbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Game Streetmekka Esbjerg midlertidig lukket efter problemer med fugt og skimmelsvamp. Medarbejders luftvejsproblemer årsag til, at problemet blev opdaget, siger udvalgsformand for Teknik & Bygge.

Esbjerg: Det populære Game Streetmekka har akut måttet lukkes på grund af skimmelsvamp forårsaget af fugtproblemer.

Det oplyste Esbjerg Kommune sidst på eftermiddagen tirsdag.

Ifølge formanden for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (S) er Esbjerg Kommune blevet opmærksom på problemet, fordi en medarbejder har haft problemer med indeklimaet i form af luftvejs-irritationer.

- Det har fået os til at undersøge sagen, og der er altså nu konstateret skimmelsvamp. Nu skal vi så have undersøgt omfanget, men det er klart, at vi ingen risiko kan løbe med hverken medarbejdere eller børn og unge, og derfor er stedet for nuværende lukket af, mens undersøgelserne pågår. Hvor lang tid, det kommer til at tage, kan jeg ikke sige noget om, siger Søren Heide Lambertsen.

Der er altså nu konstateret skimmelsvamp. Nu skal vi så have undersøgt omfanget, men det er klart, at vi ingen risiko kan løbe med hverken medarbejdere eller børn og unge, og derfor er stedet for nuværende lukket af, mens undersøgelserne pågår.
Søren Heide Lambertsen (S), formand for Teknik & Byggeudvalget

Rådgivende ingeniører

Det er indtrængende fugt, der er årsag til, at der er opstået problemer med skimmelsvamp i den del af Game Streetmekka Esbjerg, som hedder Brick Mekka, hvor stedets skaterarena, parkourområde og kontor ligger. Det er udelukkende den gamle remise, der er ramt, men af praktiske grunde er hele Game Streetmekka foreløbig blevet lukket. Mistanke om skimmelsvamp førte som nævnt til undersøgelserne, nærmere bestemt af den gamle remises tag, hvor problemet blev konstateret. Samtidig er der fundet en sort belægning i loftet, og det skal nu undersøges, om det er sod fra de gamle lokomotivers dieselmotorer. I så fald kan det være sundhedsskadeligt at opholde sig i bygningen.

Nu skal et rådgivende ingeniørfirma undersøge den gamle remise nærmere og derefter komme med en plan for udbedringen.

Esbjerg Kommune har kontaktet Styrelsen for Patientsikkerhed og afventer nu en vurdering af, hvorvidt det kan være sundhedsskadeligt at opholde sig i den gamle del af streetmekka.

Det er Esbjerg Kommune, der ejer bygningen, hvor Game Streetmekka Esbjerg ligger, mens gadeidrætsorganisationen Game driver stedet, som er populært blandt mange børn og unge. Både Esbjerg Kommune og Game tager situationen alvorligt og ser derfor den foreløbige lukning af Game Streetmekka som den rigtige løsning.

- Vi vil aldrig gå på kompromis med medlemmers og medarbejderes trivsel, så det er vigtigt, at der kommer helt styr på forholdene, inden vi åbner som normalt igen, siger chef for faciliteter i Game, Mikkel Selmar, i en pressemeddelelse.

Skimmelsvamp lukker Game Streetmekka Esbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce