Send en hilsen til flygtningebørn på Center Hviding

Borgere i Esbjerg kan nu sende hilsner til flygtningebørn på danske asylcentret, heriblandt Center Hviding. Foto: Thomas Arnbo

Send en hilsen til flygtningebørn på Center Hviding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Red Barnet står bag kampagne, hvor borgere i Esbjerg Kommune har mulighed for at sende en opmuntrende hilsen til flygtningebørnene på asylcentret Center Hviding og syv andre danske asylcentre. Flere kendte danskere har allerede sendt hilsner afsted.

Esbjerg: Det kan være hårdt at være barn på et asylcenter, især når flygtningedebatten raser.

Derfor opfordrer Red Barnet Ungdom nu borgerne i Esbjerg Kommune og danskerne generelt til at sende en venlig og opmuntrende hilsen til flygtningebørn bosat på Center Hviding og syv andre danske asylcentre. Red Barnet Ungdom har derfor oprettet en hjemmeside, hvor danskerne kan sende venlige beskeder til børnene, så de bliver bevidste om, at der er mange danskere, ønsker dem det bedste, uanset hvor lang tid børnene skal befinde sig i Danmark.

- Tonen i flygtningedebatten er i øjeblikket ret hård, men vi må man aldrig glemme, at børnene er uskyldige. De kan ikke selv bestemme, om de vil flytte. Børnene på asylcentrene lytter med og bliver både bange og kede af det, når fordomme og skældsord bliver luftet i medierne og på Facebook. Derfor vil vi vise dem, at mange danskere vil dem det godt, siger Red Barnet Ungdoms generalsekretær Camilla Burgwald i en pressemeddelelse og forklarer, at børn har ret til at føle sig trygge uden at skulle ende som gidsler i de voksnes flygtningedebat.

- Det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt familierne skal have opholdstilladelse eller ej. Vores mål er at få børn, der har mistet alt, til at føle sig velkommen i den periode, de skal være i Danmark. Det gælder uanset, om de skal være her i kort tid eller permanent.

Send en hilsen
Det er både muligt at sende hilsner til børnene på skrift og video via Red Barnet Ungdoms hjemmeside.Borgere i Esbjerg Kommune og alle andre danskere har mulighed for at sende en hilsen via www.redbarnetungdom.dk/send-en-hilsen.

Sender hilsner videre

I april vil frivillige fra Red Barnet Ungdom overrække hilsnerne til børnene på otte danske asylcentre. Red Barnet Ungdom arrangerer i forvejen børneklubber på asylcentrene, hvor børnene får lov til at lege og komme på udflugter, så de får et afbræk fra hverdagen.

Det er op til den enkelte gruppe af frivillige i børneklubberne, hvordan de vil overrække de mange opmuntrende ord og beskeder, men flere frivilliggrupper har allerede planer om at lave collager eller pynt af hilsnerne sammen med børnene.

- Vores unge frivillige er meget kreative, så det bliver spændende at se, hvordan de vil præsentere de mange hilsner fra danskerne. Vi håber, at børnene bliver meget glade for danskernes opmuntrende ord, siger Camilla Burgwald.

Sangeren Wafande, skuespilleren og forfatteren Flemming Jensen og tv-værten Pelle Hvenegaard er blandt de kendte danskere, der allerede nu har valgt at sende opmuntrende ord til børnene. Wafande valgte at sende en videohilsen fra sminkerummet på børnetalentshowet "Voice Junior", hvor han er vært. I sin videohilsen fik han selskab af sine medværter, sangerne Mette Lindberg og Joey Moe, der også sendte positive ord i flygtningebørnenes retning.

Send en hilsen til flygtningebørn på Center Hviding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce