Se listen: Markant flertal af forældre vælger Bakkeskolen fra

Der begynder 17 børn i 0. klasse på Bakkeskolen efter sommerferien. Arkivfoto

Se listen: Markant flertal af forældre vælger Bakkeskolen fra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun 29 procent af børnene i Bakkeskolens område vælger skolen til, når de skal begynde i 0. klasse efter sommerferien. Det er ikke godt nok, mener skolelederen, der dog alligevel ser en positiv udvikling i tallene.

Esbjerg Kommune: I kommunen er der otte forskellige skoledistrikter med flere skoler i hvert område. Den skole man bor tættest på i skoledistriktet er den, man automatisk hører til. Nye tal fra Esbjerg Kommune viser, hvor stor en andel af kommende 0. klasseelever der har valgt den skole, de geografisk er tilknyttet. Bryndum Skole Aura, Tjæreborg Skole Signatur, Hjerting Skole Aura og Gredstedbro Skole Vadehav ligger alle i den højeste ende af skalaen, hvor over 90 procent har valgt den skole, de bor tættest på.

Men den høje andel af egne elever er ikke en generel tendens i kommunen.

- Der er stor forskel fra distrikt til distrikt på, hvor stor en andel der vælger sin egen skole. I den østlige del af kommunen vælger flere forældre desværre deres skole fra. Men tallene er ikke anderledes fra tidligere år, siger Diana Mose Olsen (SF), formand for Børn- og Familieudvalget.

Hun nævner Kvaglundskolen Signatur, Præstegårdsskolen Urban og Bakkeskolen Cosmos som eksempler fra østbyen.

Skolen med færrest egne elever er Bakkeskolen, der i mange år har kæmpet med et dårligt ry. Kun 29,09 procent af de mulige 0. klasseelever i skoledistriktet har faktisk valgt Bakkeskolen.

- Bakkeskolen har i alt for lang tid haft en negativ fortælling, og det er de ved at ændre på. Jeg tror, det kommer til at ske, men vi er nødt til at være tålmodige og have de langsigtede briller på, siger Diana Mose Olsen.

Bakkeskolen har i alt for lang tid haft en negativ fortælling, og det er de ved at ændre på. Jeg tror, det kommer til at ske, men vi er nødt til at være tålmodige og have de langsigtede briller på.
Diana Mose Olsen (SF), formand for Børn- og Familieudvalget i Esbjerg Kommune.

Ikke godt - men

Bakkeskolens skoleleder mener ikke, at resultatet er godt nok, men alligevel har han positive ord om andelen.

- Det er klart, at når kun 29 procent i vores distrikt vælger Bakkeskolen, springer det i øjnene på mig. Det er en af grundene til, at vi og politikerne gør en stor indsat for at ændre situationen på Bakkeskolen. Men kigger vi et enkelt år tilbage, lå vi på knap 18 procent, og selvom de 29 procent stadig ikke er godt, er det dog bedre end sidste år, siger Morten Mærsk Schmidt. Han er skoleleder for alle Cosmosskolerne - Bakkeskolen, Boldesager Skole og Spangsbjergskolen.

Bakkeskolens kommende 0. klasse kommer til at rumme 17 elever efter sommerferien.

En anden skole i samme distrikt, der har fået en mindre andel af egne elever, er Spangsbjergskolen Cosmos, som ligger på 40,35 procent. Diana Mose Olsen har et bud på, hvorfor procentdelen ligger der, selvom skolens placering er centralt i byen.

- Jeg antager, at det er fordi flere forældre i midtbyen vælger privatskolerne. Men det er ikke til at vide med sikkerhed, uden at skolen selv undersøger og kigger nærmere på tallene, siger hun.

Se listen: Markant flertal af forældre vælger Bakkeskolen fra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce