Sagen kort


Sagen kort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esbjerg Kommune: Sagen om nye regler for lokaletilskud og gebyrer for kommunens foreninger går tilbage til budgetforliget i 2017.

Her blev det vedtaget at øremærke to millioner kroner til at lempe foreningernes forhold fra 2019, fordi "gebyrskruen var blevet strammet for meget overfor foreningerne", som daværende udvalgsformand Jakob Lose (V) udtrykte det. Det blev i samme omgang vedtaget, at der skulle kigges på hele området, og at man i samarbejde med forskellige interessenter skulle forsøge at skabe et nyt og større økonomisk kredsløb, så foreningernes egenbetaling kunne holdes så langt nede som muligt.

Efter valget i november 2018 kom Kultur- & Fritidsudvalget til at bestå af lutter nye medlemmer, og de fik overdraget opgaven med at finde en ny model.

I forbindelse med budgetforliget for 2019 blev der besluttet tværgående besparelser, som også ramte området, og derfor blev de 2 millioner barberet ned til 1.550.000 kroner.

Forvaltningen kom med et udspil, som har dannet grundlag for det videre arbejde. I det udspil blev det foreslået at flytte nogle foreninger fra en kategori til en anden.

kategorier

Kommunen opererer i forvejen med tre kategorier. I kategori 1 er de foreninger, der primært har medlemmer under 25 år, i kategori 2 er foreninger med primært medlemmer over 25 år, og endelig er der kategori 3, hvor klubberne er placeret efter en politisk prioritering. Foreninger i kategori 1 får mest kommunalt tilskud. I forvaltningens forslag var den mest bemærkelsesværdige omkategorisering, at rideklubber, der er placeret i kategori 3, skulle rykkes til kategori 1 og dermed opnå et tilskud mere end 300.000 kroner større end hidtil.

Modellen blev sendt i høring, men mandag besluttede politikerne i udvalget en anden model, hvor de godt 1,5 million kroner alene bliver brugt på at lette forholdene for foreningerne i kategori 1, der fra 2019 skal betale fire procent mindre end hidtil i leje.

Sagen kort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce