S splittet: Flertal giver lov til overnatning på byggeplads

Byråds- og udvalgsmedlem for Socialdemokratiet, Hans Erik Møller, gav sig ikke en tomme i sagen om overnatning på Esbjerg Strand-projektet. Svaret var nej - det var han dog ene om. Arkivfoto: Martin Ravn.

S splittet: Flertal giver lov til overnatning på byggeplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun ét medlem af Plan & Miljøudvalget stemte imod at give entreprenøren på det kommunale prestigeprojekt, Esbjerg Strand, lov til at lade håndværkere overnatte. Socialdemokratiet splittet.

Esbjerg: Entreprenøren på det storstilede, kommunale Esbjerg Strand-projekt kan roligt lade håndværkerne fortsætte overnatningen.

Et stort flertal i Plan & Miljøudvalget besluttede på tirsdagens møde at give entreprenøren, Per Aarsleff A/S, den nødvendige dispensation fra lokalplanen samt en byggetilladelse til campingvognene, hvor håndværkerne igennem mange måneder har overnattet uden tilladelse, og dermed er den midlertidige camping-lejr lovliggjort.

Det oplyser formanden for udvalget, Karen Sandrini (S), som dermed var uenig med sin egen partifælle i udvalget, Hans Erik Møller (S). Hans Erik Møller stemte som den eneste imod at give de fornødne tilladelser til Aarsleff, mens Venstre, DF, SF og Karen Sandrini stemte for.

- Campingvognene skal stå der helt indtil december, og vi har ingen anelse om, hvilken stand de vogne er i, så det vil jeg simpelthen ikke være med til, siger Hans Erik Møller.

Sagen om overnatning
  • Hele sagen tog sin begyndelse, da JydskeVestkysten omtalte, hvordan Nature Energy Korskro A/S, der er bygherre på et af verdens største biogasanlæg tæt ved Korskro, havde søgt tilladelse til at lade udenbys håndværkere overnatte på deres byggeplads på Lunde Hovedvej. Mens biogas-folkene måtte vente på svar, viste det sig imidlertid, at håndværkere siden sommeren sidste år har overnattet på byggepladsen ved Esbjerg Kommunes eget prestigeprojekt, Esbjerg Strand, uden tilladelse.
  • Kommunen var fuldt vidende om, hvad der foregik, for fagforeningen 3F Esbjerg og Esbjerg Camping spurgte allerede i juli sidste år ind til sagen hos Esbjerg Kommune. Det tog omkring syv måneder, inden Esbjerg Kommune satte entreprenøren ved Esbjerg Strand stolen for døren og fik den nødvendige ansøgning om tilladelse - en tilladelse, der altså nu er behandlet med positivt resultat for entreprenøren.
  • Inden ansøgningen fra biogas-folkene, Nature Energy, nåede at blive behandlet, trak virksomheden sin ansøgning tilbage.

Justeringer

Ud over den konkrete ansøgning fra Aarsleff skulle politikerne beslutte sig for fremtidige retningslinjer på området.

Forvaltningen havde lagt op til, at politikerne kunne træffe principbeslutning om, at der "som udgangspunkt ikke (gives) tilladelse til overnatning på byggepladser", men at der efter ansøgning dog "gives tilladelse til overnatning på byggepladser, såfremt overnatningen kan ske under ordnede forhold." Oven i det havde forvaltningen det forslag, at politikerne skulle lade embedsmændene afgøre fremtidige ansøgninger om overnatning på byggepladser.

Det bliver der dog ikke noget af, oplyser udvalgsformanden:

- Vi vil gerne have fremtidige ansøgninger forelagt, og vi tror heller ikke på, at der kommer så mange af den slags, at det bliver et uoverstigeligt arbejde, siger Sandrini, der tilføjer, at kommunen i forbindelse med ansøgninger om tilladelse til overnatning også vil vurdere, om det er sundhedsmæssigt forsvarligt.

Hans Erik Møller fik efter debat justeret på formuleringerne en passus i den generelle praksis, hvori der står, at der som udgangspunkt ikke gives tilladelse til overnatning på byggepladser, men at "der gives dog, efter ansøgning, tilladelse til overnatning på byggepladser, såfremt overnatning kan ske under ordnede forhold." Sidste sætning lyder nu, at "der kan dog, efter ansøgning, gives tilladelse...."

S splittet: Flertal giver lov til overnatning på byggeplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce