S-politiker i sag om Beier-villa: De går meget op i petitesser

På overfladen ånder alt fred og idyl på Vibevænget, men siden efteråret har vejens grundejerforening haft fokus på Beier-parrets byggeprojekt. Foto: André Thorup

S-politiker i sag om Beier-villa: De går meget op i petitesser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Striden mellem vognmand og direktør Karsten Beier og grundejerforeningen på Vibevænget er afgjort i Plan & Miljøudvalget. Grundejerforeningen får ikke medhold af flertal.

Esbjerg: Der er - stort set - ikke noget at komme efter på vognmand og direktør Karsten Beier og hustrus matrikel i velhaver-kvarteret Vibevænget i det nordlige Hjerting.

Det mener et flertal i Plan & Miljøudvalget, efter at det tirsdag behandlede tvisten mellem Beier-familien og Vibevængets grundejerforening. I mandags slog fire politikere - Venstres Kurt Bjerrum og Henrik Andersen samt SFs Jørn Boesen Andersen og Socialdemokratiets Karen Sandrini - et smut omkring Vibevænget for selv at tage sagerne nøjere i øjesyn.

- Vi kan ikke se problematikken i det. Ærlig talt så synes jeg, man er gået meget op i petitesser, siger udvalgsformand Karen Sandrini (S).

Sagens essens er kort fortalt, at grundejerforeningen, der er kendt for at værne om vejens særlige udtryk, har stået fast på, at Beier-familien ikke har overholdt en tinglyst deklaration fra den 24. april 1972 samt de udstedte byggetilladelser. Klagen handler om dels opførelse af mur eller stakit mellem ejendommen Vibevænget 12 og Vibevænget 14, hvor der i henhold til deklarationen skal være levende hegn, opførelsen af en halvmur i forlængelse af garagen, etablering af dør i garagen mod Vibevænget samt etablering af antenne og aircondition på taget af ejendommen Vibevænget 14.

Muligt sagsanlæg
Formanden for Grundejerforeningen Vibevænget, Rasmus Graarup, har tidligere i en skrivelse til Esbjerg Kommune truet med, at kommunen kan pådrage sig erstatningsansvar, hvis man ikke anerkender grundejerforeningen som påtaleberettiget og blot dispenserer fra den tinglyste deklaration af 24. april 1972, som foreningen går højt op i at håndhæve.

Ret til påtale

Sagen tog sin begyndelse, da Beierfamilien i 2017 købte hus på Vibevænget 14 for 11 millioner kroner og gik i gang med at etablere en luksus-bolig i kvarteret, der i øvrigt kan bryste sig af nogle af kommunens dyreste huse.

Men ud over, at grundejerforeningens medlemmer var utilfredse med dele af byggeriet, blev der tilføjet et ekstra kuriosum, fordi Karsten Beier og hans hustru simpelthen stillede spørgsmålstegn ved, om grundejerforeningen overhovedet er påtaleberettiget.

De oprindelige påtaleberettigede i forhold til Vibevænget - arkitekt m.a.a. J. Sottrup-Jensen og landsretssagfører J.G. Bødker - er nemlig døde, inden grundejerforeningen blev etableret, ligesom der ikke findes tinglyste dokumenter på, at rettighederne er overdraget til grundejerforeningen, og selv om Esbjerg Kommune siden 2004 har hørt grundejerforeningen, når den har haft byggesager på Vibevænget til behandling, mener kommunen ikke, at bordet fanger.

- Vi mener, at den kommunale forvaltning har ret, når den siger, at grundejerforeningen ikke har påtaleret, og det tager vi udgangspunkt i. Vi har besluttet, at en flisebelægning, græs-armering og belysning i arealet mellem garagen og garagemuren samt vejen skal fjernes, men vi mener ikke, der er noget at komme efter i det andet, siger Karen Sandrini.

Én uenig

Plan & Miljøudvalgsmedlem Hans Erik Møller (S) tog forbehold i sagen:

- Jeg er betænkelig ved at konkludere, at grundejerforeningen ikke er påtaleberettiget - jeg ville gerne have haft en uvildig juridisk vurdering på, om der ikke er dannet præcedens i og med, at kommunen i mange år har anset grundejerforeningen som høringspart. Derudover ved vi, at der er en klagesag mere undervejs om et levende hegn på matriklen, og jeg syntes, sagerne skal behandles under ét, siger Hans Erik Møller.

S-politiker i sag om Beier-villa: De går meget op i petitesser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce