S og EL: Kategorierne var knasten

Både Socialdemokratiet og Enhedsisten havde problemer med at rykke foreninger fra én kategori til en anden. Specielt rideklubberne var en sten i skoen for Sarah Nørris fra Enhedslisten. Arkivfoto

S og EL: Kategorierne var knasten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hverken Enhedslisten eller Socialdemokratiet kunne stå inde for at rykke rundt på foreninger i de kategorier, som har betydning for størrelsen på den økonomiske støtte.

Esbjerg Kommune: Det har længe stået klart, at hverken Socialdemokratiets eller Enhedslistens medlemmer af Kultur & Fritidsudvalget kunne lægge stemmer til direktionens forslag til nye lokaletilskuds- og gebyrregler for kommunens foreninger.

Det siger Connie Geissler (S) og Sarah Nørris (Enhedslisten) enstemmigt efter, at udvalget har vedtaget en anden model, end den, som forvaltningen havde strikket sammen, og som har været sendt i høring.

- Jeg har længe siddet med en følelse af, at det ikke var den rigtige løsning. Vi har talt om sagen i vores partigruppe, og der fik jeg opbakning til min bekymring omkring den foreslåede model. Det var den del med at flytte foreninger fra en kategori til en anden, der var knasten, og jeg fik opbakning til mit forslag om at bevare den nuværende kategorisering af foreningerne og fokusere på at sænke gebyret for foreningerne i den kategori med flest unge medlemmer. Det handler i sidste ende om at lette byrden i foreningerne, siger Connie Geissler.

Videre forløb
Sagen om nye regler for lokaletilskuds- og gebyrregler er nu sendt videre fra Kultur- & Fritidsudvalget.Økonomiudvalget og byrådet skal i sidste ende vedtage de nye regler, der kommer til at gælde fra 1. januar 2019.

Vedtages de nye regler, sænkes gebyret for benyttelse af kommunale faciliteter til 9 procent for foreninger i den såkaldte kategori 1, og deres lokaletilskud stiger til 91 procent, hvis de lejer sig ind hos private.

Dårlig mavefornemmelse

Enhedslistens Sarah Nørris er ganske enig, selv om hun også mener at kunne tage en del af æren for det ændringsforslag, som de fem udvalgsmedlemmer fra Enhedslisten, Socialdemokratiet og Venstre præsenterede, og som endte med at blive vedtaget.

- Jeg havde en dårlig mavefornemmelse med at rykke foreninger til andre kategorier, specielt rideklubberne. Der er også andre foreninger i den kategori med flere end 10 procent unge under 25 år, så jeg kunne ikke stå inde for kun at rykke rideklubberne op til et større tilskud i kategori 1. Jeg kan langt bedre stå på mål for den løsning, som vi her har vedtaget. Vi har haft det ønske at gøre det nemmere for børn og unge at dyrke idræt og være i foreninger, og det har vi opnået ved at sænke gebyret for egenbetaling. Nu glæder jeg mig til arbejdet med at finde langsigtede måder at gøre det økonomiske kredsløb større, siger Sarah Nørris.

S og EL: Kategorierne var knasten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce