Rumænske tricktyve blev varetægtsfængslet af Retten i Esbjerg

Arkivfoto: Michael Bager

Rumænske tricktyve blev varetægtsfængslet af Retten i Esbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To rumænske statsborgere blev varetægtsfængslet ved Retten i Esbjerg. Tricktyveriet - afluring af pinkoder - fandt sted i Ribe.

Ribe: Der var ikke meget nyt under solen i retningen af smarte tyveritrick, da to rumænske statsborgere i Ribe først aflurede flere kunders pinkode og siden forsøgte at stjæle de sammen mennesker kreditkort.

- Heldigvis havde politiet et godt signalement fra de ansatte i forretningen, hvorefter tyvene hurtigt blev anholdt. Men hændelsen får os til at understrege det vigtige i, at borgerne også er opmærksomme. Gode rutiner gør det sværere for tyven at aflure kundernes pinkoder og efterfølgende stjæle og misbruge deres betalingskort, understreger politiinspektør Kaj Nielsen i en pressemeddelelse fra Syd- og Sønderjyllands Politi og forklarer, at de to rumænere nu er varetægtsfængslet efter at have været fremstillet ved retten i Esbjerg.

Syv gode råd

Politiinspektøren peger på syv gode råd, som er nemme at huske og som samtidig gør det sværere at være tricktyv:

Brug kontaktløs betaling, når det er muligt. Brug en hånd til at dække over indtastningen af pinkoden. Bed personerne bag dig om at træde et par skridt tilbage, så de har sværere ved at spotte pinkoden. Lad være med at have tegnebog/betalingskort i en yderlomme. Og kan du lyne eller lukke lommen med værdierne, så gør det. Vær ekstra opmærksom hvis nogen støder ind i dig eller forsøger at distrahere dig. Det sker, at tricktyve lægger en pengeseddel på gulvet og spørger om den er din - for at aflede din opmærksomhed. Vær ekstra opmærksom på dine værdier i sådanne situationer.

Kaj Nielsen opfordrer desuden borgerne til at være opmærksomme på indretningen af butikkerne, når de er ude at handle.

- Er der en diskretionslinje ved kassen og er der kanter på kortterminalen, så det er sværere at spotte pinkoden? Tiltag som disse gør det sværere at være tricktyv, fremhæver politiinspektøren.

Rumænske tricktyve blev varetægtsfængslet af Retten i Esbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce