Røg og druk ved Fanø Skole: Byrådsmedlem savner handling

Lørdag den 17. november gik byrådsmedlem Frej Kofoed Petersen en tur forbi Fanø Skole. Her stødte han på affald, han ikke mener, hører til ved skolens område. Privatfoto.

Røg og druk ved Fanø Skole: Byrådsmedlem savner handling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Området udenfor ved Fanø Skole er blevet et samlingssted for nogle af øens unge, og her bliver både drukket og røget om aftenen. På skolen er man opmærksom på det. Byrådsmedlem Frej Kofoed Petersen (K) savner handling, mens Fanøs borgmester fortæller, at kommunen allerede arbejder på løsninger.

Fanø: Går man en tur forbi hytten ved udskolingen på Fanø Skole, støder man let på skodder fra joints, tomme ølflasker og cigaretpakker - i hvert fald hvis man spørger byrådsmedlem Frej Kofoed Petersen (K). Han er flere gange gået forbi stedet og har set affald fra unge menneskers festlige aftener på skolens område.

- For det første er det usundt. Derudover mener jeg, det er et kæmpe problem, at de kan sidde der og drikke og ryge uden opsyn. Der kommer endda børn fra Esbjerg for at hænge ud der, fordi de kan gøre det uden opsyn, siger Frej Kofoed Petersen, der er medlem af Børne- og Kulturudvalget i Fanø Kommune.

Byrådsmedlemmet fortæller, at han tidligere på året bad om en orientering på området, der dog blev afvist af borgmesteren.

- Vi i byrådet har ansvar for at handle, når der er et problem. Det er meget svært at handle, hvis ikke man kan få et overblik over problemet, siger Frej Kofoed Petersen.

Nogle gange er det bare rart at komme lidt væk. Ikke nødvendigvis for at ryge, men for at være sammen med vennerne.
Elev i 8. klasse på Fanø Skole
Blandt affaldet var smadrede ølflasker og skodder fra cigaretter og joints. Privatfoto
Blandt affaldet var smadrede ølflasker og skodder fra cigaretter og joints. Privatfoto

Lige som andre steder

Ifølge borgmester Sofie Valbjørn (Alt) arbejder kommunen allerede på at skabe løsninger på problemet. Desuden fortæller hun, at er der tale om en lille gruppe unge, som man allerede ved, hvem er og kan sætte navne på, men at de helt unge, der hænger ud ved skolen, ikke er de samme som dem, der ryger hash.

- Det er en lille gruppe af unge mennesker, der ikke opfører sig ordentligt, og som er kommet ud i en dårlig kultur. Men det er jo ikke afspejlende for ungdommen på Fanø generelt, og det synes jeg, at man skal huske, siger hun.

På næste møde i Børne- og Kulturudvalget den 28. november får udvalgsmedlemmerne en redegørelse over sagen, hvorefter de kan vurdere, om der er brug for yderligere tiltag i forhold til den proces, der allerede er i gang.

På skolen er man bekendt med, at området omkring skolen er et mødested for øens unge, men ikke med, at der også ryges hash. Skoleleder Anette Lock Hansen forklarer, at man på skolen er opmærksomme på, at mødet mellem de unge forbliver en sund kultur, og ifølge hende er arbejdet mellem SSP og de unges forældre en succes.

- Det kan selvfølgelig opleves som en udfordring, at der blandt de unge indtages alkohol, men jeg tænker, at det ligner de udfordringer, som man står med andre steder i landet.

Rart at komme væk

Ifølge en dreng, der går i 8. klasse på skolen begyndte det hele med, at nogle få mødtes på stedet for at hygge sig med øl og cigaretter. Han fortæller, at det blev spændende for de andre, og derfor begyndte flere at mødes dernede. Selv mødes han jævnligt med en flok venner på stedet, hvor de hører musik og hygger sig.

- Det er ikke altid, vi ryger og drikker. For det meste ryger vi cigaretter, men det kommer også lidt an på, hvem man er sammen med dernede, siger han.

Drengen i 8. klasse kan dog ikke genkende, at der ryges hash på stedet - det har han ikke selv været med til. Hans forældre ved godt, at han har prøvet at ryge og drikke, og de ved godt, at han somme tider mødes med sine venner på skolens område om aftenen. Hans indtryk er, at de fleste forældre kender til det. Han er dog lidt i tvivl om, hvorfor det lige er ved skolen, de ender.

- Måske er det, fordi der er mange steder, man kan opholde sig, og man kan være i læ dernede. Men nogle gange er det bare rart at komme lidt væk. Ikke nødvendigvis for at ryge, men for at være sammen med vennerne, siger han.

Drengen fra 8. klasse har ønsket at være anonym i artiklen, og det vil vi hos JydskeVestkysten gerne imødekomme. På redaktionen er vi bekendt med drengens identitet.

Røg og druk ved Fanø Skole: Byrådsmedlem savner handling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce