Ro i klasserne: Vittenbergskolen er blevet mobilfri

Jens Jakob Linneberg Stubkjær og Erik Jermiin Lindholdt skal nu ligesom alle andre elever på Vittenbergskolen Vadehav lægge deres mobiltelefoner i en kasse om morgenen, når de kommer i skole, mens de først får den igen efter sidste time. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Ro i klasserne: Vittenbergskolen er blevet mobilfri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever på Vittenbergskolen i Ribe skal nu lægge deres mobiltelefoner i en kasse om morgenen, og får den først tilbage efter sidste time. Afdelingsleder forklarer, at tiltaget skal fremme ro i klasserne fremme trivsel og nærhed.

Ribe: Efter en prøveperiode har Vittenbergskolen i Ribe nu besluttet, at elevernes mobiltelefoner skal forblive i et aflåst skab, indtil det ringer ud fra sidste time.

Beslutningen er taget i et samarbejde mellem lærere, elever og ledelse på skolen efter en prøveperiode siden skoleårets start, og dermed kan eleverne ikke længere tage mobilen frem i frikvarterne for at tjekke Snapchat, Messenger eller tiktok.

- Overordnet skal det være med at til at give mere ro i klasserne samt til at fremme den trivsel og nærhed, der ellers har været ved at smuldre. Derudover er det også en fordel, at undervisningen kan komme hurtigere i gang efter frikvarterne, forklarer afdelingsleder Anna Kirstine Villadsen, der ifølge JydskeVestkystens oplysninger dog må konstatere, at elever snyder med mobilerne, blandt andet ved at aflevere brugte mobiler i kassen, og derved beholde deres rigtige mobil i skoletasken.

Godt og dårligt

Op til beslutningen er eleverne blevet taget med på råd via evalueringsskemaer for prøveperioden, men beslutningen møder selvsagt blandede følelser hos eleverne.

- Det er både godt og dårligt. Der er nogle i min klasse, der synes, det er unfair, og at man selv skal kunne styre det, mens andre allerede siger, at de har nemmere ved at fokusere, siger Jens Jakob Linneberg Stubkjær fra 9.c, som er næstformand i elevrådet på Vittenbergskolen.

Han og elevrådsformand Erik Jermiin Lindholdt efterlyser derfor, at eleverne får inspiration og redskaber til andre fælles aktiviteter i frikvarterne, og det bakker Anna Kirstine Villadsen op om.

- Måske skal vi få kigget på, hvilke muligheder der er i kantinen, og så kan det være, vi skal lave en turnusordning til boldbanerne samt bestilt flere bolde, siger hun.

Vittenbergskolens initiativ gælder ikke for skolens lærere og ledelse.

Ud over Vittenbergskolen Vadehav er et lignende tiltag også på vej på Ansgarskolen Vadehav.

Ro i klasserne: Vittenbergskolen er blevet mobilfri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce