Rift om byggegrunde skaber trange skole-kår

Formand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (S), glædede sig over salget af byggegrunde i Sønderris og Guldager. Arkivfoto: Martin Ravn.

Rift om byggegrunde skaber trange skole-kår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er stærkt populært blandt unge børnefamilier at slå sig ned i Sønderris og Guldager-området. Dermed er der behov for udbygning af Sønderrisskolen.

Esbjerg Kommune skal i gang med en ny- og ombygning af Sønderrisskolen Aura til i alt 13,5 millioner kroner.

Pengene blev afsat under sidste års budgetforhandlinger, så der er ingen grimme overraskelser dér, og i det hele taget skyldes ombygningen og udvidelsen, at det er populært at sikre sig en byggegrund i Sønderris og Guldager-området. Således er der planlagt udstykning af 148 parcelhusgrunde i en ti-årig periode frem til 2027 i Sønderris, ligesom der foretages byggemodning af 36 parcelhusgrunde vest for Sønderrisvej. Grundene er klar til salg til juni i år.

- Som formand for Teknik & Byggeudvalget glæder det mig, at kommunens grunde er populære. Sønderris og Guldager er eftertragtede områder, og for at imødekomme den store interesse og en forventet stigning i elevtal skal Sønderrisskolen Aura fremtidssikres med en udbygning, konstaterede formanden for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (S).

Formanden for Børn & Familieudvalget - og dermed den politiske formand for folkeskolerne i Esbjerg Kommune - Diana Mose Olsen (SF) - slog dog fast, at byrådet bør have øje for, at udbygningen nu måske blot er ét enkelt skridt på vejen.

Sønderris og Guldager er eftertragtede områder, og for at imødekomme den store interesse og en forventet stigning i elevtal skal Sønderrisskolen Aura fremtidssikres med en udbygning.
Formand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (S).

Om- og nybygning

I det, der kaldes Jomfruens hus, ombygges seks klasselokaler til fire, og de bliver hver på ca. 60 kvadratmeter. I Skyttens hus ombygges fire klasselokaler til to på 60 kvadratmeter. Begge steder skal der indrettes bedre garderobeforhold. Desuden etableres en ny bygning med seks klasselokaler på 60 kvadratmeter hver. Denne bygning skal også huse fællesrum, toiletter, garderober, rengøringsrum og flere andre ting.

- Både om- og nybygningen burde kunne stå klar efter en byggeperiode på et år. Det vil selvfølgelig påvirke nuværende elever og personale på stedet, men jeg håber på, at alle udviser forståelse for situationen. Ifølge tidsplanen indledes byggeriet i november 2018 og står klar til ibrugtagning i november 2019, oplyste Søren Heide Lambertsen til byrådet.

Rift om byggegrunde skaber trange skole-kår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce