Ribes Dronning Dagmar bades i orange lys i 16 dage

Dronning Dagmar i sin klassiske, spejdende positur på Slotsbanken i Ribe. Her vil hun fra 25. november blive badet i orange lys som en del af FN-kampagne: Foto: Poul Anker Nielsen

Ribes Dronning Dagmar bades i orange lys i 16 dage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dronning Dagmar på Slotsbanken i Ribe kommer i fornemt selskab, når hun i anledning af FN-kampagne om Stop Vold Mod Kvinder indhylles i orange lys fra 25. november til 10. december.

Ribe: I anledning af FNs kampagne "Stop vold mod kvinder" bades Ribes kendte skulptur, Dronning Dagmar, i orange lys fra søndag 25. november og 16 dage frem

Belysningen sker som led i to mærkedage, FN's Internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder og den International Menneskerettighedsdag, der falder henholdsvis den 25. november og den 10. december, og i denne periode opfordrer FN til at "farve verden orange", fordi den symboliserer en lysere fremtid for verdens voldsramte kvinder.

Dette har Soroptimisterne i Ribe besluttet sig for at være med på, forklare talskvinde May Lise Hegrand fra Soroptimisterne, der for første gang deltager i kampagnen.

- Der har aldrig før været den slags lys på Dronning Dagmar, der var en kvinde, der tænkte på folket. Vi har heldigvis fået lov til at indhylle Dronning Dagmar i et orange lys, og kommunen sponsorer lys og strøm til det, siger May Lise Hegrand og forklarer, at Dronning Dagmar kommer i fornemt selskab i forhold til at være klædt i orange.

Tidligere år har FN sat orange lys på berømte vartegn og monumenter i blandt andet Niagara Falls i Canada/USA og Kristus-statuen i Rio de Janeiro, ligesom det i 2015 var Den Lille Havfrue i København, der blev oplyst i orange lys.

Vil man være med til at tænde lyset, så kan man møde man møde op på Domkirkepladsen 25. november kl. 15.30, hvorfra der er fælles afgang mod Slotsbanken. Her vil formand for kommunens Plan & Miljøudvalg, Karen Sandrini(S), holde en tale, hvorefter lyset bliver tændt klokken 16.

De 2. og 9. december vil Soroptimisterne derudover være synlige i Ribes gågade iført orange tørklæder, hvor de vil dele flyers ud.

Ribes Dronning Dagmar bades i orange lys i 16 dage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce