Ribe er klar til Kulturnat

De tre medlemmer af komiteen, Lene Unnerup(tv.), Willi Weber og Martine Minter, håber, at alle får en spændende og hyggelig aften. Båden Martha i baggrunden spiller begge en stor rolle i Ribes Kulturnat, hvor den ankommer til Skibbroen som en del af afslutningsceremonien. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Ribe er klar til Kulturnat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søndag er dagen for den årlige Kulturnat i Ribe, hvor der er stort program med masser af spændende aktiviteter.

Ribe: Samlet set slår i alt 19 forskellige steder dørene op i Ribe, når der søndag 14. oktober er Kulturnat.

Det store arrangement er tilbage efter et års pause, og det bliver et brag af et program, der tilbyder teater, musik, børneunderholdning, et hoved på en stage, guidede rundvisninger, svømning, vandreture, film og meget mere.

- Vi har fået sammensat et dejligt program i år med mange forskellige aktiviteter. Der er nærmest tale om et overflødighedshorn af muligheder, og man kan nok ikke nå at opleve det hele, siger hun, siger Lene Unnerup fra kulturnattens komité, der mener alle har rig mulighed for at finde noget at engagere sig i.

Lene Unnerup forklarer, at der blandt de 19 aktører er flere nye i forhold til tidligere. Blandt andet kommer Vadehavscentret ind til Ribe Katedralskole og tager et akvarium med krabber samt nogle af deres korte film om Vadehavet med. Derudover er både Ribe Roklub, Ribe Sejlklub og Ribe Dykkerklub med i år, mens tidligere aktører som Ribe Jernindustri og Ribehallen ikke er med, ligesom der heller ikke foregår noget på Ribe Brandstation, hvor Big Bandet, der ikke kan deltage i år, normalt spiller.

Armbånd
Kulturnatten begynder klokken 19 ved Skibbroen, hvor folk fra blandt andet fra Fanø og Mandø ankommer i deres fineste puds med skibet Martha.Det hele afsluttes med en koncert i Ribe Domkirke kl. 22.30 med Dust Shines bestående af Martin Schack og Jens Jefsen.

For at komme ind de forskellige steder, der har aktiviteter, skal man købe et armbånd til 60 kroner. De kan købes hos Museet Ribes Vikinger, Visit Ribe, Cafe Quedens og Videokiosken. Børn under 13 år har gratis adgang.

Sluk lyset

- Temaet er Ribe og Havet, som giver al mulig god mening, når man tænker på, at Ribe i sin tid er blevet til en handelsby via hav- og vandveje. Og vand er jo også en stor del af Ribes identitet. Temaet har været med til at inspirere de forskellige aktører, og jeg synes faktisk, at det er imponerende at se, at stort set alle aktørerne forholder sig til temaet på en eller anden måde, siger Lene Unnerup, der også opfordrer byens butiksindehavere til at slukke lyset i deres vinduer, så det hele bliver en mere mørk og anderledes stemning på trods af, at gadelyset dog er tændt.

- Der vil helt sikkert være noget overraskende og gådefuldt. Eksempelvis er jeg spændt på, hvad fortællervandringen i Sct. Catharinæ Kirke indebærer, og hvad det åbne musikværksted på Ribe Kunstmuseum er. Afslutningskoncerten plejer også at være et tilløbsstykke, og jeg håber, at aktiviteterne i Ribe Svømmehal også bliver det, siger hun.

Ribe er klar til Kulturnat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce