Ribe Kunstmuseum lægger stærkt ud med udstilling af Per Kirkeby

Kunstneren Per Kirkeby, som i øvrigt er ramt af alvorlig sygdom, besøgte så sent som i 2016 Ribe Kunstmuseum, hvor han her ses i museets have sammen med blandt andre museumsdirektør Dagmar Warming. Privatfoto.

Ribe Kunstmuseum lægger stærkt ud med udstilling af Per Kirkeby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ribe Kunstmuseum vil i 2018 have fire særudstillinger mod normalt kun tre. Alene af den grund forventes også et højt besøgstal.

RIBE: Den verdenskendte danske kunstner Per Kirkeby er en kunstner, som samtidig har et særligt forhold til Ribe, hvor man kan opleve flere af hans værker.

Det markerer Ribe Kunstmuseum med en særudstilling, som åbnes lørdag den 13. januar - en særudstilling, som samtidig markerer kunstnerens 80-års fødselsdag i år.

Titlen på udstillingen er: "Per Kirkeby i Ribe. Billedet, muren, figuren", og her hentydes til ét af Kirkebys største værker: muren i museumshaven og inde i haven står én af Kirkebys vigtigste firgurer i bronze: "Figur 1 (Madonna).

- Per Kirkeby er nok den største nulevende danske kunstner, og nu benytter vi så året hvor han fylder 80 år til at lave en særudstilling med ham, hvor vi fokuserer på hans tætte forhold til Ribe. Vi forventer, at det bliver en udstilling, som trækker et stort publikum, konstaterer Dagmar Warming, direktør på Ribe Kunstmuseum.

Udstillingen med Per Kirkeby vises frem til den 4. marts.

Olsen og Ordrupgaard

Den efterfølges af en anden udstilling med en kunstner, som har et tæt forhold til Ribe. John Olsen, som har lavet den store bronzeskulptur "Tidens Tand" på Odins Plads. Fra den 17. marts til 17. maj vil man kunne se en udstilling med hans værker.

Fra 9. juni til den 23. september vil Ribe Kunstmuseum have en udstilling med værker fra museet Ordrupgaard i København, som i samme periode er lukket som følge af en ombygning. 95 værker fra museets samling - blandt andet en halv snes af den berømte maler Vilhelm Hammershøis værker vil her kunne opleves i Ribe.

Årets sidste udstilling på Ribe Kunstmuseum bliver særudstillingen "Jordforbindelser - med fokus på kunsten og det danske landskab under forandring. Udstillingen vil rumme både guldaldermalerier og flere nyproducerede værker.

Ribe Kunstmuseum lægger stærkt ud med udstilling af Per Kirkeby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce