Rekordordre: Traktorer for 14 millioner solgt på Ribe Dyrskue

Under den blå sommerhimmel på Ribe Dyrskue blev det fejret på behørig vis fejret, da firmaet Brødrene Holst Sørensen A/S fra Obbekær indgik en stor millionhandel med Skamstrup Maskinstation. Der blev skålet i champagne. Fra venstre produktchef Heine Slyk Søe fra firmaet Case IH Danmark, Torben Kamp, ejer af Skamstrup Maskinstation, maskinhandler Søren Holst Sørensen og værkfører Lars Andersen. De to sidstnævnte begge medejere af Brødrene Holst Sørensen A/S. Foto: Ole Maass.

Rekordordre: Traktorer for 14 millioner solgt på Ribe Dyrskue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag formiddag blev det på Ribe Dyrskue fejret med håndslag og champagne, da firmaet Brødrene Holst Sørensen A/S fra Obbekær solgte otte traktorer til en samlet nypris på 14,4 millioner kroner. Køber er Torben Kamp, som driver Skamstrup Maskinstation ved Nordenskov.

RIBE: Det blev fejret med håndslag, og der skålet i champagne på maskinfirmaet Brødrene Holst Sørensen A/S' stand på Ribe Dyrskue, umiddelbart efter åbningen af dyrskuet fredag, klokken 10.

Årsagen til fejringen er, at Brødrene Holst Sørensen har indgået den største enkelthandel i firmaets historie - og givetvis også den største handel, som nogensinde er indgået på Ribe Dyrskue. Salget af otte traktorer af mærket Casi IH Puma, som koster 1,8 millioner kroner stykket. Altså et samlet salg af traktorer til en nyværdi på 14,4 millioner kroner.

Køber er Torben Kamp, ejer af Skamstrup Maskinstation ved Nordenskov, og både køber og sælger havde det store smil på fredag formiddag.

- Torben er en god kunde hos os, og det er jo langt fra første gang vi handler med hinanden. Så han har da også fået lidt rabat, siger maskinhandler Søren Holst Sørensen med et skævt smil. Han er den ene af seks ejere af Brødrene Holst Sørensen A/S.

- Resultatet er både bedre økonomi for landmanden samtidig med, at det i høj grad gavner miljøet.
Torben Kamp, køber af otte traktorer til 14,4 millioner kroner

Det ypperste

Både køber og sælger er enige om, at de otte traktorer af mærket Casi IH Puma er noget af det ypperste, der er på markedet. Traktorer med masser af teknologi i form af autostyring, udbyttekort og andre tekniske finesser, som betyder, at landmanden, som lejer traktoren og en medarbejder fra maskinstationen kan styre gødningsforbrug, sprøjtning af markerne og de andre arbejdsprocesser meget præcist.

- Man kan indlæse alle data, så man kan minimere gødningsforbrug og mængden af sprøjtegift - og resultatet er både bedre økonomi for landmanden samtidig med, at det i høj grad gavner miljøet. Med disse nye traktorer vil vi være ikke bare på forkant med den teknologiske udvikling. Vi vil være foran de krav, som vil blive stillet til landbruget, og det gavner både landmanden men også samfundet som helhed, fortæller Torben Kamp.

På sin maskinstation beskæftiger han 27 fastansatte medarbejdere, og hans firma Skamstrup Maskinstation har en årlig omsætning på cirka 50 millioner kroner.

Rekordordre: Traktorer for 14 millioner solgt på Ribe Dyrskue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce