Regnskaber: Vindforretning i Esbjerg får tilført norske millioner

NorSea Groups vindforretning med adresse i Esbjerg har haft svære tider - også i 2018. Samlet er der blevet tilført selskaberne op imoid 30 millioenr kroner, Arkivfoto: André Thorup

Regnskaber: Vindforretning i Esbjerg får tilført norske millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selskabet NorSea Wind har i 2018 fået tilført frisk kapital og er blevet markant færre ansatte, viser selskabets seneste regnskab. Til gengæld har manden bag det tidligere Blå Bude haft gang i en jobfest med en stigning på 625 procent.

Esbjerg: Overskuddet er blevet større i det seneste år i Sædding, hvor virksomheden HKJ Group A/S med direktør Roy Kjellerup har adresse. Det fremgår af det seneste regnskab for 2018, som firmaet netop har offentliggjort hos Erhvervsstyrelsen. I det seneste regnskabsår er overskuddet vokset fra 9,1 millioner til 10,6 millioner kroner før skat.

Forrige år var der i gennemsnit 32 fuldtidsmedarbejdere beskæftiget i virksomheden, og det steg til 34 ansatte i seneste regnskabsår.

Firmaet, der sælger og vedligeholder turbiner til offshoreindustrien, har en egenkapital på 62,0 millioner kroner.

MJC Metal, som også er lokaliseret i Sæddings industriområde, fik sidste år nye ejere. Selv om tallene stadig er røde, er underskuddet i det seneste år faldet fra minus 3,0 millioner til minus 80.726 kroner før skat.

Antallet af ansatte var ifølge regnskabet på 19, året før var det 18. Virksomhedens bruttofortjeneste er vokset pænt fra 5,7 millioner til 9,3 millioner kroner i det seneste regnskab.

Egenkapitalen er gået fra minus 3,3 millioner til 228.533 kroner.

Selskabet Dacos A/S med direktør Max Terpager beskæftiger sig med handel samt udvikling og produktion af laboratorieudstyr. I det seneste regnskabsår er resultatet faldet voldsomt fra 461.827 til minus 1,7 millioner kroner før skat. Egenkapitalen faldt fra 4,1 millioner til 2,8 millioner kroner.

Tror på fremgang

Der er blevet noget længere mellem de ansatte i virksomheden NorSea Wind A/S, som er et datterselskab i NorSea-koncernen, der for nogle år siden overtog Danbor fra A.P. Møller-Mærsk. NorSea Winds hovedaktivitet består af mandskabsudleje til vindindustrien. Anders Peter Pedersen er ny mand som adm. direktør.

I det seneste regnskabsår er underskuddet mere end halveret fra minus 7,8 millioner til minus 3,4 millioner kroner før skat. I søsterselskabet NSG Wind er underskuddet endnu større, nemlig 24 millioner kroner efter skat. Samlet er der tilført aktiviteterne kapital på 27,5 millioner kroner.

Der forventes dog en positiv udvikling i indtjeningen i 2019, skriver selskabet i regnskabet.

Bruttofortjeneste i NorSea Wind A/S er i det seneste regnskab dumpet ned fra 19,9 millioner i det foregående regnskabsår til 6,0 millioner kroner - et fald på 70 procent.

I det tidligere regnskabsår var der i gennemsnit 37 fuldtidsmedarbejdere i selskabet, men i det nye regnskab er tallet faldet til 11 ansatte - en nedgang på 70 procent.

Fra 8 til 58 ansatte

Driftsselskabet 2011 ApS beskriver sine væsentligste aktiviteter som vognmandskørsel, flytning, biludlejning og nært beslægtet. Selskabets direktør Jørgen Nielsen er tidligere kendt som manden bag flytteforretningen De Blå Bude.

Opsigtsvækkende er især udviklingen i antallet af medarbejdere. Mens der i det foregående år i gennemsnit var 8 fuldtidsmedarbejdere, er tallet i det seneste regnskab steget med 50 til i alt 58 ansatte - en fremgang på 625 procent.

Virksomhedens bruttofortjeneste blev 1,9 millioner kroner, året før var tallet 2,0 millioner. Sidste år voksede egenkapitalen i Esbjerg-virksomheden fra 66.000 til 199.942 kroner.

Overskud er blevet til underskud i virksomheden Forum Smede og VVS ApS. I det seneste regnskabsår er resultatet faldet under nulstregen fra 360.232 til minus 100.436 kroner før skat.

Antallet af ansatte var ifølge regnskabet på 4, året før var det 5. Egenkapitalen faldt fra 596.763 til 514.953 kroner.

Denne artikel er autogenereret af Jysk Fynske Mediers tekstrobot på baggrund af data fra Erhvervsstyrelsen.

Regnskaber: Vindforretning i Esbjerg får tilført norske millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce