Psykolog: Ofre skal hurtigt tilbage på arbejde


Psykolog: Ofre skal hurtigt tilbage på arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ESBJERG: Den ene dag løfter røveren pistolen truende.

Den næste dag kan røveriofrets lyst til at gå på arbejde være forsvindende lille, men ikke desto mindre er det, hvad Louise Svendsen, psykolog i Dansk Krisekorps, råder til.

– Reglen er, at man som udgangspunkt er der dagen efter, fordi man har brug for at komme derhen og se, at det ikke er farligt. Man har brug for at mærke, at det var en undtagelse, det der skete, og det kan man kun ved at være der igen, siger Louise Svendsen, der sammen med kollegerne er en del af et landsdækkende beredskab, der hver dag er klar til at hjælpe blandt andre røveriofre.

Når et røveri er sket kan en psykolog fra Dansk Krisekorps være hurtigt på stedet.

Det er en vigtig del af beredskabet, fordi psykologen i første omgang hjælper de ansatte under en fælles samtale.

– Det kan være rigtig godt, at alle de involverede giver deres brikker af puslespillet, så de sammen skaber en fælles historie og et fælles overblik. Det handler om at skabe overblik, ro og fakta, siger Louise Svendsen, og gør opmærksom på at selv ansatte, der ikke var på arbejde, da røveriet skete, kan blive påvirket af det.

Ud over den fælles samtale får de involverede tilbuddet om opfølgende samtaler. De fleste gør brug af det.

– Det er ofte, at de er utrygge ved at være på arbejdspladsen, de tænker på, at det skete, de kan ikke koncentrere sig og de er kede af det. De kan ofte høre lydene og se billederne for sig igen. Det primære, man selv kan gøre, er at tænke på, hvad plejer jeg at gøre, når jeg skal have det godt, siger Louise Svendsen, der først og fremmest råder røveriofre til at få professionel hjælp, selv om familien også kan hjælpe.

– Men man skal vælge med omhu, hvem man taler med. Det skal være nogen, man er tryg ved og som respekterer en, så det bliver en god oplevelse, siger Louise Svendsen.

Psykolog: Ofre skal hurtigt tilbage på arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce