Programmet klart til dronning Margrethes vikingebesøg

Dronning Margrethe besøgte også Ribe Vikingecenter, men når hun besøger centret 2. august, så skal hun blandt andet opleve den nye Ansgar Kirke og høre mere om Ribe Vikingecenters store projekt om vikingemad. Arkivfoto

Programmet klart til dronning Margrethes vikingebesøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når dronning Margrethe besøger Ribe Vikingecenter 2. august, så vil et livligt og stemningsfyldt Ripa stå klar til at byde velkommen, idet sæsonens store event med vikingekrigere er på sit højeste netop her.

Lustrup: Vikingernes køkken vil være første punkt på dagsordenen, når dronning Margrethe 2. august kl. 12.30 ankommer til Ribe Vikingecenter. Her er centret nemlig vært for en lokal vikingefrokost, inden dronningen får lejlighed til at hilse på de formidlere og håndværkere, som de seneste tre år har arbejdet på anlæggelsen af havnemiljøet og opførelsen af Ansgar Kirke.

Eftermiddagens program omfatter et besøg på Markedspladsen og Ripa Havn år 750, hvor H. M. Dronningen skal høre nærmere om koblingen mellem arkæologernes seneste forskningsresultater og det udtryk, der sigtes efter på Ribe Vikingecenter, ligesom hun vil opleve eksempler på den levende historieformidling, som er omdrejningspunktet på Centret.

Dronningen lægger også vejen forbi væverens værksted og bydes herefter inden for i Langhuset, hvor hun introduceres for centrets nye projekt "Vikingemad til alle tider, fra fadebur til havegrill" der sender budskabet om gode råvarer, nem tilberedning og hyggeligt samvær omkring måltidet ud til den moderne familie via de sociale medieplatforme.

På besøg i 2010

Det sidste programpunkt for dronningen Margrethe er Ansgar Kirke år 860 og en historisk ceremoni i det, der er et kvalificeret bud på Ribes og dermed det nuværende Danmarks første kirke.

- Vi glæder os særligt meget til at vise H. M. Dronningen Ansgar Kirke. Vi har lagt megen research og et gedigent håndværk i projektet. Nu står trækirken som et smukt pejlemærke, der udvendigt er udsmykket til at tiltrække - eller i hvert fald ikke at afskrække - hedenske vikinger, og indvendigt har et helt andet sydlandsk præg bragt hertil af de kristne, fortæller Karen Nørgaard og Bjarne Clement, ledere af Ribe Vikingecenter.

Kirken er blevet til med støtte fra A.P. Møller Fonden. Opførelsen underbygges af arkæologiske fund ved Ribe Domkirke og det faktum, at der allerede i midten af 800-tallet var en stor kristen menighed i Ribe. Ansgar Kirke blev indviet i maj i år og fungerer som ceremonikirke i Ribe VikingeCenters fortælling om den tidligste kristendom.

Ribe Vikingecenter har de seneste 25 år rekonstrueret og levendegjort Ribes tidlige historie, og har tidligere haft besøg af Hendes Majestæt i 2010. Siden er der dukket ny, spændende arkæologisk viden op om Ribe i 700- og 800-tallet, hvilket spiller ind i det ændrede billede, Ribe Vikingecenter kan vise i dag.

Programmet klart til dronning Margrethes vikingebesøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce