Portrætter: Kend dine lokale folketingskandidater i Esbjerg og Fanø

Genrefoto

Portrætter: Kend dine lokale folketingskandidater i Esbjerg og Fanø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JydskeVestkysten Esbjerg har gennem de seneste uger portrætteret en række lokale folketingskandidater. Vi har sørget for, at I kan lære dem bedre at kende som mennesker, og så har de hver især fortalt om tre politiske mærkesager. Find de forskellige portrætter i listen herunder.

Henny Fiskbæk (S), Esbjerg Omegnskreds
Foto: Ole Maass

63-årige Henny Fiskbæk fra Jernved stiller for første gang op som folketingskandidat for Socialdemokratiet. De seneste syv år har hun været formand for de 9000 medlemmer af HK Privat i Sydjylland, og hun bygger i høj grad sine politiske visioner på de input, hun får fra sine medlemmer - og det handler blandt andet om social retfærdighed, løndumping og arbejdsforhold, som er under pres. Læs hele portrættet af Henny Fiskbæk her: Fra smørrebrødsjomfru til folketingskandidat.

Annette Tandrup Beier Andersen (DF), Esbjerg Omegnskreds
Foto: Martin Ravn

Anette Tandrup Beier Andersen stiller for første gang op til folketingsvalget, og det var oplevelser på jobcentret, der fik hende til at tage beslutningen om at blive kandidat. Læs hele portrættet af Annette Tanderup Beier Andersen her: Annette vil være beskæftigelsesminister.

Tom Eriksen (V), Esbjerg Omegnskreds
Foto: Kåre Welinder

Med 40 års praktisk erfaring som revisor og skatterådgiver ønsker Venstres Tom Eriksen at være med til at forenkle den danske skattelovgivning. Den førstegangsopstillede venstremand greb chancen for at stille op til Folketinget, da Carl Holst trak sig tilbage. Læs hele portrættet af Tom Eriksen her: Firmaets mand: Tom Eriksen vil i Folketinget.

Sarah Nørris (EL), Esbjerg Omegnskreds
Foto: André Thorup

Sarah Nørris stiller op som folketingskandidat for Enhedslisten, men hendes vigtigste fokus er at hjælpe hele partiet frem. Til daglig arbejder hun på Fiskeri- og Søfarstmuseet, hvor hun laver alt fra at sælge billetter i informationen, blende ketchup i caféen og redde småfisk fra krabbernes klør. Læs hele portrættet af Sarah Nørris her: Museets alt-mulig-kvinde kæmper for sit røde parti.

Mikkel Amitzbøll (SF), Esbjerg Omegnskreds
Foto: Ole Maass

39-årige Mikkel Ammitzbøll stiller for første gang op til Folketinget. SF'eren, som bor i Ribe og arbejder som folkeskolelærer i Vejen har i valgkampen i høj grad fokus på emner om børn, velfærd, mangfoldighed og klimaet. Læs hele portrættet af Mikkel Amitzbøll her: Alle børn skal have en chance.

Gitte Reimer (R), Esbjerg Omegnskreds
Foto: Ludvig Dittmann

Når Gitte Reimer fra De Radikale for første gang op til folketingsvalget, sker det med en baggrund i mere end 30 år som sygeplejerske og sygefaglig leder. Det er blandt andet hendes mange erfaringer fra sundhedsområdet, hun vil tage med ind i en valgkamp, der gerne må sende hende til Christiansborg for at være med til at sikre, at Danmark ikke udvikler sig negativt som demokrati. Læs hele portrættet af Gitte Reimer her: Gitte har 30 års erfaring som sygeplejerske - den vil hun tage med ind i folketinget.

Karin Rohr Genz (Alt), Esbjerg Bykreds
Foto: Søren Gylling

Alternativets Karin Rohr Genz håber, at hun kan veksle sin stilling som lærer ved Bakkeskolens modtageklasse til et sæde i det danske eller europæiske parlament. Læs hele portrættet af Karin Rohr Genz her: Karin går all in på alt: Vil skifte skoleklassen ud med parlamentet.

Anders Kronborg (S), Esbjerg Bykreds
Foto: John Randeris

Anders Kronborg har boet i Esbjerg hele sit liv, og han har ingen planer om at flytte. Han mener, at Vestjylland har brug for en socialdemokratisk stemme i Folketinget, og han håber, at det kan blive ham. Læs hele portrættet af Anders Kronborg her: Anders Kronborg vil tage Esbjerg tættere på beslutningerne.

Ulla Tørnæs (V), Esbjerg Bykreds
Foto: Martin Ravn

Venstres lokale spidskandidat er et velkendt ansigt i byen og på Borgen. Når esbjergenserne går til stemmeurnerne på grundlovsdag, håber Ulla Tørnæs at blive valgt for syvende gang. Læs hele portrættet af Ulla Tørnæs her: Den pæne Venstre-pige går efter den runde mere.

Henning Hyllested (EL), Esbjerg Bykreds
Foto: Vibeke Volder

Den tidligere havnearbejder Henning Hyllested (EL) har flere gange i løbet af sine år i Folketinget drømt sig tilbage til havnen i Esbjerg. Han føler dog endnu ikke, at han har færdiggjort sit politiske arbejde. Klima, social dumping og værdig tilbagetrækning ligger ham stærkt på sinde. Læs hele portrættet af Henning Hyllested her: Henning Hyllested vil kæmpe for et bedre klima.

Frederik Bloch Münster (K), Sydjyllands Storkreds
Arkivfoto

Frederik Bloch Münster er med sine 24 år den yngste kandidat på De Konservatives liste i Sydjyllands Storkreds, og det er med et program, hvor fokus rettes mod partiets velkendte dyder. Læs hele portrættet af Frederik Bloch Münster her: Ung konservativ med klassiske holdninger.

Susanne Dyreborg (DF), Esbjerg Bykreds
Foto: Chresten Bergh

Dansk Folkepartis Esbjerg & Fanø-kandidat til Folketingsvalget er den 53-årige udbudskonsulent ved UC Syd, Susanne Dyreborg. Læs hele portrættet af Susanne Dyreborg her: Legepladsen i Østerbyen formede Susanne Dyreborg.

Henrik Dahl (LA), Esbjerg Bykreds

Henrik Dahl har altid interesseret sig for politik, selv om han først for fem år siden for alvor gik ind politik med efterfølgende valg til Folketinget. Han gjorde det blandt andet, fordi han synes det er for nemt at være klog og vide det hele uden at tage ansvar. LA-politikeren fra Ribe tager gerne et aktivt ansvar i Folketinget i yderligere en valgperiode. Læs hele portrættet af Henrik Dahl her: For nemt ikke at tage et ansvar.

Portrætter: Kend dine lokale folketingskandidater i Esbjerg og Fanø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce