Populær restaurant på havnen er sat til salg

Den ikoniske restaurant, Sydvesten, på Esbjerg Havn sættes til salg. Værtsparret Vita Jellesen og Tom Hansen vil til at nyde deres otium. Foto: Chresten Bergh

Populær restaurant på havnen er sat til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vita Jellesen og Tom Hansen har nået den pensionsmodne alder og ønsker nu at hellige sig deres otium. Salgsprisen for Restaurant Sydvesten er 3,9 millioner kroner.

Esbjerg: Efter 33 år på Restaurant Sydvesten har værtsparret Vita Jellesen og Tom Hansen besluttet at sætte den velrenommerede restaurant i Fiskerihavnsgade til salg for 3,9 millioner kroner.

- Vi har nået den pensionsmodne alder og ønsker nu at hellige os vores otium, fortæller Vita og Tom, som har orienteret personalet på cirka en halv snes ansatte om deres beslutning. De blev kede af at høre, at vi sætter restauranten til salg, men de forstår alle sammen, at vi snart vil til at slappe af, siger værtsparret.

Tom og Vita har haft mange travle år med arbejdsdage på mellem 12 og 16 timer, og der har aldrig været mulighed for at tilbringe en ferie på tre uger sydpå.

Sydvesten er kendt for at servere klassisk dansk mad og drives fortrinsvis som frokostrestaurant med både private og erhvervsfolk som gæster, men også mange turister gæster etablissementet. Der holdes også aftenselskaber, ligesom der leveres mad ud af huset. Selve ejendommen er opført i røde mursten og med rødt tegltag i 1947 og har tidligere heddet Tutten, Marketenderiet, Hos Marie, Café Nyhavn og Fiskerihavnens Cafeteria.

Restauranten er indrettet med mange spændende og fascinerende ting, primært fra den tid, hvor fiskekutterne lå side om side i Fiskerihavnen. Indretningen giver på den måde en dejlig maritim stemning.  Foto: Chresten Bergh
Restauranten er indrettet med mange spændende og fascinerende ting, primært fra den tid, hvor fiskekutterne lå side om side i Fiskerihavnen. Indretningen giver på den måde en dejlig maritim stemning. Foto: Chresten Bergh
Foto: Chresten Bergh

Tæt på kajkanten

Sydvesten er beliggende helt ud til kajkanten ved den nu tidligere lystbådehavn med en anden hyggelig bygning som nabo, nemlig Marineforeningen. Det betyder, at restauranten ligger på en lejet grund tilhørende Esbjerg Havn, men det er muligt at tegne en helt ny arealkontrakt med havnen.

Restauranten er på omkring 500 kvadratmeter, inklusive både 1. sal og en tør kælder, og den består af to spiseafdelinger med plads til sammenlagt omkring 100 gæster og et større køkken med alle tilhørende faciliteter, herunder emballagelager, varelager, kølerrum og frostrum.

På 1. salen er der et mindre kontor samt personalefaciliteter, mens kælderen anvendes til lager.

Flere flotte skibsmodeller og navnebrætter fra mange af kutterne fra fiskeriets storhedstid er at finde på Sydvesten.  Foto: Chresten Bergh
Flere flotte skibsmodeller og navnebrætter fra mange af kutterne fra fiskeriets storhedstid er at finde på Sydvesten. Foto: Chresten Bergh
Foto: Chresten Bergh

Fantastisk maritim stemning

Ejendommen sælges med alt inventar, og restauranten er indrettet med mange spændende og fascinerende ting, primært fra den tid, hvor fiskekutterne lå side om side i Fiskerihavnen. Indretningen giver på den måde en dejlig maritim stemning med flere flotte skibsmodeller, navnebrætter fra mange af kutterne fra storhedstiden samt en række malerier med relation til fiskeriet og havet.

Inventarlisten tæller cirka 170 spændende ting, men det slår ikke til, hvis man kigger sig om i både den lille fine stue og i det store restaurantlokale.

Sydvesten er sat til salg gennem Karsten Lindgaard Jensen fra EDC Erhverv i Esbjerg, som gerne står til rådighed for yderligere oplysninger, herunder regnskabsmateriale, men han slår fast, at restauranten er i god drift med yderligere potentiale med for eksempel åbent i weekender og aften.

Tom og Vita har haft mange travle år med arbejdsdage på mellem 12 og 16 timer, og der har aldrig været mulighed for at tilbringe en ferie på tre uger sydpå.  Her ses Tom Hansen med et flot anrettet stjerneskud.  Foto: Chresten Bergh
Tom og Vita har haft mange travle år med arbejdsdage på mellem 12 og 16 timer, og der har aldrig været mulighed for at tilbringe en ferie på tre uger sydpå. Her ses Tom Hansen med et flot anrettet stjerneskud. Foto: Chresten Bergh
Foto: Chresten Bergh

Populær restaurant på havnen er sat til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce