Politikere velsigner omdannelse af skamplet til højhus med lejligheder

Plan & Miljøudvalget har tildelt byggetilladelse til et projekt med 28 ungdomsboliger og erhvervslejemål på hjørnet af Kongensgade og Østergade. Illustration: Arkitektfirmaet Rudolf Lolk

Politikere velsigner omdannelse af skamplet til højhus med lejligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naboerne i midtbyen må forvente og acceptere lidt støj og indbliksgener. Så nu har Muffbyg fået en byggetilladelse til et byggeri med erhvervslejemål og 28 ungdomsboliger på hjørnet af Kongensgade og Østergade.

Esbjerg: Bygningen på hjørnet af Kongensgade og Østergade var så grim og forfalden, at den måtte pakkes ind i store reklamebannere, da det nabobeliggende Broen Shopping åbnede sidste år.

Men nu begynder for alvor en forvandling af hjørne-matriklen, eftersom Plan & Miljøudvalget netop har givet byggefirmaet Muffbyg lov til at opføre et nyt etagebyggeri i fem etager med to butikker i stueplan og 28 ungdomsboliger på de øvrige etager.

Og udvalgsformand Karen Sandrini (S) erklærer sig begejstret for projektet, som vil bidrage til Esbjerg Kommunes ambition om at skabe med liv i midtbyen.

- Hvis jeg var studerende, ville jeg synes, det var fedt og attraktivt, siger udvalgsformanden.

Parkering
  • I henhold til kommunens parkeringsregulativ for den indre by udløser byggeriet af ungdomsboligerne et krav om 16 p-pladser.
  • I gården etableres syv parkeringspladser, og ejer har søgt og fået dispensation til, at de manglende ni parkeringspladser erhverves i den kommunale p-fond.
Hjørneejendommen har i mange år været  en skamplet i Kongensgade. Arkivfoto: Muffbyg
Hjørneejendommen har i mange år været en skamplet i Kongensgade. Arkivfoto: Muffbyg
Foto: Ken Mathiesen

Allerede til salg

Det er dog ikke alle naboer, som er lige så glade for byggeriet, som både mod Østergade og Kongensgade bliver højere end den tilstødende del af bygningen - cirka to meter.

Mod gården etableres et trappe-/elevatortårn og en svalegange, ligesom der etableres et udvendig opholdsareal for ungdomsboligerne på første etage. Mod Kongensgade og Østergade etableres altaner for hver enkelt bolig.

Og netop indbliks- og støjgener samt den nye bygnings påvirkning af lysforhold i nabolaget er omdrejningspunkt i de bemærkninger, som Esbjerg Kommune har modtaget fra naboerne i Kongensgade og Østergade.

Muffbyg har imidlertid oplyst, at der i forhold til udeopholdsarealet vil blive etablere en 1,8 meter høj mur mod adressen Østergade 4 for at sikre mod indbliksgener og skærme lidt af støjen. Det ligger dog fast, at projektet vil medføre øgede skyggevirkninger på naboejendommene og i gården samt et øget støjniveau fra opholdsarealet og altangangene, skriver forvaltningen i sagsfremstillingen.

Omvendt vurderer kommunen, at beboerne med et byggeri midt i Esbjerg centrum og med tæt bebyggelse må forvente og acceptere påvirkninger som støj og indbliksgener. Eller som forvaltningen skriver:

"Hovedkonklusionen i helhedsvurderingen er, at projektet er tilpasset tilfredsstillende og ikke medfører væsentlige gener for omkringboende, herunder eventuelle lys- og indbliksgener udover, hvad der må tåles i et tæt byområde, som i kommuneplanen er udlagt til etagebyggeri."

De 28 lejligheder i ejendommen bliver på mellem 50-75 kvadratmeter, og det er ikke meningen, at Muffbyg, som i dag ejer grunden, skal have ejendommen i sin portefølje. Således er ejendommen allerede nu udbudt til salg via Nyborg Erhverv Esbjerg som projektsalg til 63 millioner kroner.

Politikere velsigner omdannelse af skamplet til højhus med lejligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce