Politiet er mødt op ved omstridt jernbaneoverskæring

Ansatte ved entreprenørfirmaet Aarsleff var her til morgen sat i gang med at nedlægge jernbaneoverskæringen ved Hillerup Markvej, men lokale forhindrer fortsat arbejdet. Politiet er tirsdag morgen også mødt op. Foto: Kåre Welinder

Politiet er mødt op ved omstridt jernbaneoverskæring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hillerup: Klokken var 08.00, da entreprenørfirmaet Aarsleff her til morgen mødte op ved den omstridte jernbaneoverskæring ved Hillerup Markvej ved Ribe, hvor lokale gennem flere dage har forhindret firmaet i at arbejde.

Politiet er også til stede og kunne således med magt rydde overskæringen, men det er ikke sket.

Stemningen ved overskæringen er god, og politi, entreprenører og demonstranter hyggesnakker.

- Aarsleff kan ikke komme i gang, før vi giver dem lov til det, lyder det fra Knud Johnsen, der er talsmand for de lokale protesterende, der tirsdag morgen er mødt omkring 10 op af.

Efter en indledende snak med både protesterende og entreprenørselskab har politifolkene her klokken 08.30 sat sig ind i deres biler igen.

De lokale er sure over, at BaneDanmark vil nedlægge overskæringen. De mener, at nedlæggelsen sker på et forkert og uoplyst grundlag og blandt andet vil medføre en mængde traktortrafik på hovedvej 11.

Det lokale byrådsmedlem Kurt Bjerrum (V) er også til stede ved jernbaneoverskæringen, og han er foruroliget over, hvad han er vidne til.

- Jeg er dybt rystet og chokeret over, at der ikke er taget politisk affære i den her sag. Det virker, som om BaneDanmark for enhver pris vil gennemføre sin beslutning i stedet for at stikke fingeren i jorden, siger Kurt Bjerrum.

Lige nu er spørgsmålet, om politiet bliver bedt om at rydde jernbaneoverskæringen for demonstranter og dermed lade Aarsleff arbejde under politibeskyttelse, eller om ordensmagten bliver bedt om at trække sig.

jv.dk følger sagen.

Politiet er mødt op ved omstridt jernbaneoverskæring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce