Pladsmangel: Midtbyens småbørn risikerer vuggestueplads i Kvaglund

Esbjerg Børnegård i Englandsgade er en af midtbyinstitutionerne, hvor der konstant er lang venteliste i vuggestuen. - Vi har pænt mange børn på venteliste til vuggestuen, og sådan har det været i alle de år, jeg har været her, siger pædagogisk leder, Inge Anderson. Billedet er fra et tidligere arrangement på vuggestuens legeplads, som er meget lille. Arkivfoto: Orla Lund

Pladsmangel: Midtbyens småbørn risikerer vuggestueplads i Kvaglund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om forældre skriver deres børn på ventelisten, så snart de er født, kan de alligevel få nej til den ønskede vuggestueplads året efter. Grotesk, mener far og bestyrelsesmedlem Daniel Alon, som efterlyser langt flere vuggestuepladser i centrum. Kommunen vil nu se nærmere på behovet.

ESBJERG: Børn, der skrives op til en vuggestue allerede samme dag, som de bliver født, kan alligevel ikke være sikre på at få den ønskede vuggestueplads, når de 8-12 måneder senere skal starte i institution.

Sådan er situationen i Esbjergs midtby, og det frustrerer flere forældre, som godt nok får tilbudt en plads et andet sted i byen - da der er pasningsgaranti - men som ikke har lyst til at starte deres 0-årige barn op i en institution i for eksempel Kvaglund eller Østerbyen for så at skulle flytte barnet igen nogle måneder senere, når den ønskede plads dukker op.

Der mangler ganske enkelt vuggestuepladser i centrum, og det bør politikerne reagere på, lyder det fra Daniel Alon, der er far og næstformand i bestyrelsen for midtbyens institutioner.

- Jeg oplever nogle ventelister, der er under al kritik. Det kan ikke være rimeligt, at man bor inde i centrum i en stor by som Esbjerg, og så kan man ikke få en plads til sit barn i nærheden, selv om barnet har været skrevet op, fra det var én dag gammelt. Jeg synes, kommunen lukker øjnene for det her problem, siger Daniel Alon.

Han er i kontakt med flere af de frustrerede forældre, som ikke kan forstå, at deres barn tilbydes en plads på for eksempel Stengårdsvej eller en anden institution langt væk.

- Det kan simpelthen ikke passe, at det skal være sådan her. Vi kalder os Energimetropol Esbjerg, og vi vil gerne være et attraktivt sted for de ansatte hos Total, Mærsk, Siemens og de andre store, og så kan vi ikke engang sørge for, at tilflytterfamilierne kan få en vuggestueplads i centrum. Det er en meget væsentlig faktor for mange forældre, og valget om at bo inde midt i en storby er også valget om at kunne cykle hen i vuggestuen med sine børn og måske nøjes med at have én bil, siger Daniel Alon.

Så mange er på venteliste
En trækning foretaget af Esbjerg Kommune i slutningen af december viste, at der stod 133 børn på venteliste til en institution i området Rørkjær-Midtbyen, det vil sige institutionerne Nygårdsvej, Esbjerg Børnegård og Rørkjærhusene.

Der stod 58 børn på venteliste til en børnehave i samme område.

Til sammenligning stod der 100 børn på venteliste til en vuggestueplads i Spangsbjerg-Boldesager-området, og her var der 41 børn på venteliste til en børnehaveplads.

Kommunen oplyser, at det ikke er muligt at trække ventelistetal fra tidligere for at se en udvikling, da ventelisten er dynamisk.

Vuggestue i Mongolian Barbecue

Han efterlyser, at kommunen får afdækket behovet og udbygget de eksisterende vuggestuer eller etableret endnu en vuggestue i centrum. I dag er der to centrale vuggestuer, en på Nygårdsvej og Esbjerg Børnegård i Englandsgade, og dertil kommer den forholdsvis centrale Rørkjærhusene i Ringen. Daniel Alon foreslår, at Esbjerg Kommune eksempelvis køber lokalerne fra det tidligere Mongolian Barbecue i Borgergade, som ligger tæt på Esbjerg Børnegård og dermed kunne give plads til børnene.

I Esbjerg Kommune medgiver dagtilbudschef Anne Merethe Løvmose, at der altid er drøn på daginstitutionerne på Nygårdsvej og i Englandsgade.

- Der vil altid være nogen, der ikke får den plads, de havde ønsket sig, og det er selvfølgelig træls for dem. Men til gengæld har vi altid en plads til dem et sted i kommunen. Og vi er billige, men så hænger serviceniveauet også sammen med prisen. Det er en politisk beslutning, at det her skal være vores serviceniveau, siger Anne Merethe Løvmose.

Formand for Børne- og familieudvalget Diana Mose Olsen (SF) tog sammen med forvaltningen et møde med Daniel Alon og Lotte Riis Jensen, som begge er forældrerepræsentanter i bestyrelsen, og hun vil nu få undersøgt området nærmere og tage det op politisk.

Pladsmangel: Midtbyens småbørn risikerer vuggestueplads i Kvaglund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce