Parkeringskrav til byggeri gælder for alle - næsten

Henrik Vallø, Borgerlisten, og formanden for Teknik & Byggeudvalget, Anders Kronborg (S), er for en gangs skyld rørende enige: Et nyt byggeri på Museumspladsen må ikke ende i et minus til byen på 61 langtidsparkeringspladser. Foto: Heidi Bjerre-Christensen

Parkeringskrav til byggeri gælder for alle - næsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligforeningen Fremad, der bygger 150 boliger ved Jernbanegade-Havnegade, skal retablere en offentlig parkeringsplads, siger kravene til byggeri for indre by. Krav, som også gælder Ungdomsbo, hvis projekt dog koster 61 offentlige parkeringspladser.

Esbjerg: Da Boligforeningen Fremad for nylig fik et foreløbigt grønt lys til et storstilet boligprojekt i form af et byggeri på op til seks etager og omkring 150 almene familie-, ungdoms- og tilskudsboliger ved Jernbanegade, Havnegade og Østre Havnevej, var det med vilkår om ikke alene at opfylde parkeringskravet til boligbyggeriet, men også retablere den offentlige parkeringsplads med 22 båse, der indgår i byggeprojektet.

Samme kommunale parkeringskrav for indre by gælder også Ungdomsbo, der planlægger 132 boliger på den kommunale langtidsparkering Museumspladsen, hvilket vil koste 61 parkeringspladser. Ikke desto mindre har udvalget blåstemplet Ungdomsbos projekt og sendt det i offentlig høring velvidende, at det vil give et stort parkeringsminus.

- Overordnet gælder de samme krav for både Fremads projekt og Ungdomsbos projekt, bekræfter udvalgsformand John Snedker (S) og fortsætter:

- Vi har hele tiden sagt, at som udgangspunkt skal vi forsøge at få enderne til at nå sammen. I indre by er det et krav, at offentlige parkeringspladser skal bevares, men her er udfordringen så større, end man havde regnet med. Det er jo det, Teknik & Byggeudvalget skal se på.

Grønne områder
Som situationen er i dag, rummer lokalplanområdet 279 p-pladser, men Ungdomsbos projekt kræver 60 nye p-pladser, som skal etableres i området. Antallet af reducerede p-pladser kan bringes fra 61 og ned på 11, hvis der anlægges 50 p-pladser i det grønne område med petanquebaner mod Finsensgade og Sverigesgade, men det har Plan & Miljøudvalget og en række andre politikere allerede gjort klart, at man ikke ønsker.

Parkeringstur

Teknik & Byggeudvalget skal behandle sagen 5. maj, og i den mellemliggende tid er der fuldt blus på parkeringsdiskussionen på tværs af partierne. Mandag var formanden for Teknik & Byggeudvalget, Anders Kronborg (S), og Borgerlistens Henrik Vallø på besigtigelsestur på Museumspladsen, hvor de begge kunne konstatere, at langtidsparkeringen er fyldt til sidste plads.

Byrådets to trafik-krigere, der jævnligt rammer hovederne sammen i byrådssalen, ser umiddelbart ud til at være rørende enige i parkeringssagen:

- Når man fjerner offentlige parkeringspladser, så må man retablere, og det skal ikke være flere kilometer væk. Nu har vi chancen for at tænke stort og få gravet ud til en parkeringskælder på Museumspladsen, og så kunne der jo være et grønt areal ovenpå. Det har man gjort i Aalborg, siger Henrik Vallø, der mener, at provenuet fra salget af en del af Museumspladsen til boliger skal bruges til formålet.

Med forbehold for, at han endnu ikke har modtaget forvaltningens notater, og at Teknik & Byggeudvalget endnu ikke har behandlet sagen, fastslår Kronborg, at der skal findes en løsning på de manglende pladser.

- Der er pres på fra alle sider. Det gør det ikke lettere, at Broen er åbnet, for her er der også hundredvis af ansatte, og en hel del af dem skal også bruge langtidsparkering. Det er oplagt at se på, hvor langt vi kan nå med provenuet ved salg af en del af Museumspladsen i forhold til at skabe mere langtidsparkering til de mange, der arbejder herinde fra andre dele af kommunen, siger han.

 

Parkeringskrav til byggeri gælder for alle - næsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce