Oversvømmede beboere får hjælp

Kommunen og Din Forsyning vil nu forsøge at hjælpe de beboerne med de udsatte kældre på og omkring Strandby Kirkevej. Her er det en oversvømmet kælder ved Bonnie Dyrecenter. Privatfoto

Oversvømmede beboere får hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Din Forsyning og Esbjerg Kommune forsøger nu at hjælpe de beboere på og omkring Strandby Kirkevej, hvor vandet flere gange på det seneste er strømmet ind i kældrene. Der etableres blandt andet en midlertidig løsning, der skal mindske problemet.

Esbjerg: Oversvømmede kældre, hvor en blanding af regnvand og kloakvand er strømmet ind, har flere gange i den senere tid udfordret beboerne på og omkring Strandby Kirkevej. Nu kommer Din Forsyning og Esbjerg Kommune beboerne til hjælp med en midlertidig løsning, der skal mindske problemet, mens forskellige fejlmuligheder bliver undersøgt.

Det skriver de to parter i et fælles brev til beboerne i området.

Der er blevet gravet heftigt siden efteråret 2017, da separatkloakeringen i området gik i gang, og mange har undret sig over oversvømmelserne, fordi arbejdet mange steder er færdigt, og de nye rør burde være store nok til at klare store vandmængder.

Det er blevet undersøgt, om ledninger og rør har været underdimensionerede, men det har ikke været tilfældet, bliver det fastslået i brevet.

"Vi er nu gået i gang med at undersøge, hvorvidt trænger uvedkommende overfladevand ind i kloaknettet, eller om der er sket fejlkoblinger, som vi ikke har kunnet tage højde for i planlægningen", står der videre i brevet.

Brev
I brevet til beboerne på og omkring Strandby Kirkevej bliver der gjort opmærksom på, at det er beboerens eget ansvar at sikre sin kælder mod oversvømmelser og anbefalingen lyder på, at man får installeret et højvandslukke på spildevandsafløbet.Beboerne advares ligeledes mod at komme i kontakt med vand i en oversvømmet kælder, da det kan være sundhedsskadeligt, fordi det indeholder spildevand.

Brevet er underskrevet af Henrik Blicher, projektchef ved Din Forsyning, og Christina Føns, miljøchef ved Esbjerg Kommune.

Vejriste flyttes

Udover fejlsøgningen, vil der blive lavet en midlertidig løsning, der skulle mindske risikoen for oversvømmede kældre. En række vejriste i området bliver lukket, og der etableres nye tæt på Strandby Kirkevej. Det vil til gengæld betyde mere vand på vejbanen, og derfor vil der blive arbejdet i området i den kommende tid, lyder det i brevet.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), der er tidligere chef for Din Forsyning og i dag sidder i bestyrelsen, har forståelse for borgernes frustration.

- Det forstår jeg til fulde, og både kommunen og Din Forsyning gør alt for at undersøge og lokalisere problemet. Det her burde jo på papiret ikke kunne ske, så nu skal vi have fundet frem til årsagen, og have fundet ud af, om der er lavet en fejl. Først derefter kan der eventuelt placeres et ansvar. Jeg vil være ked af, hvis det kommer til et erstatningskrav mod forsyningen eller kommunen, som beboere i området har varslet. I første omgang skal beboerne gå til eget forsikringsselskab, siger Jesper Frost Rasmussen.

Oversvømmede beboere får hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce