Originale tegninger af Svenskeren er dukket op


Originale tegninger af Svenskeren er dukket op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I forbindelse med en større registrering af Svenskerbroen er originale tegninger af fortidslevnet dukket op på Nordby Sognearkiv. Helt fantastisk, mener formand for foreningen Bevar Svenskeren.

FANØ: Svenskerbroen: Et af årets mest omdiskuterede emner på Fanø. I sommer satte 15 lokale sig imod nedrivningen af resterne af den gamle bro. Siden har den omdiskuterede bro dannet grobund for foreningen "Bevar Svenskeren", som i løbet af sommeren og efteråret har kæmpet for bevaringen af broen.

Et af de store skridt i forbindelse med bevaringen af broen er en større registrering, som er blevet finansieret af Fanø Kommune, og som netop er blevet færdig:

- Registreringen går ind og vurderer, hvilken stand broen er i, hvad den er blevet brugt til, og så sætter man den ind i en kulturhistorisk sammenhæng for at påvise, hvorfor den er så vigtig for øens befolkning, fortæller Herdis Enggaard Poulsen, formand for foreningen Bevar Svenskeren, som har været med omkring registreringen.

I forbindelse med registreringen og en større gennemgang af historien om Svenskerbroen, dukkede de originale tegninger op fra byggeriet af broen i 1884 på Nordbys Sognearkiv.

- Det er helt fantastisk, at de originale tegninger er dukket op. Med dem ved vi blandt andet nu hvor gammel broen er og det er en vigtig information i den registrering, som er blevet lavet, siger Herdis Enggaard Poulsen.

Skal søge penge

Registreringen skal sendes med, når foreningen i at søge forskellige fonde om penge til at få broen pillet ned, for så at få den genopført efter de originale tegninger.

- I disse dage venter vi på tilbud fra entreprenører ud fra de tegninger, vi har fundet, hvad det ville koste at genopføre broen ud fra de tegninger, vi nu har fundet. Og så skal vi i det nye år til at søge fonde om penge til genopførslen af broen.

- Det er helt fantastisk, at de originale tegninger er dukket op. Med dem ved vi blandt andet nu hvor gammel broen er og det er en vigtig information,
Herdis Enggaard Poulsen
Fakta
Infomøde om Svenskeren:

Torsdag den 26 januar klokken 19 holder foreningen Bevar Svenskeren informationsmøde i sejlklubben for medlemmer og andre interesserede om fremtiden for Svenskerbroen.

  • På mødet vil foreningen informere folk og medlemmer om status. Det vil være muligt at drøfte ideer om blandt andet broens anvendelsesmuligheder, når den står færdig.


Originale tegninger af Svenskeren er dukket op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce