Opera henter million-støtte fra lokale fonde

Flere fonde har doneret penge til Den Ny Operas opsætning af Rhinguldet, Wagner Operaen, der har præmiere til august i Musikhuset Esbjerg. Fra venstre Jakob Næslund, Den Ny Opera med repræsentanter for tre af fondene: Brian Bo Knudsen, Esbjerg Fonden, Klaus Jensen, Spar Nord Esbjerg og Henry Heiberg, Johan Hoffmann Fonden. PR-foto: Christer Holte

Opera henter million-støtte fra lokale fonde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire Esbjerg fonde lægger med en million kroner et solidt fundament under ny kæmpe satsning fra Esbjergs Den ny Opera.

Esbjerg:Til august går tæppet op for Wagners opera Rhinguldet i Musikhuset Esbjerg. Noget af det første, der dukker frem på scenen, en stor klump guld, som ligger og skinner på bunden af Rhinen. Men det er ikke kun på scenen, at guldet glimter. I den virkelige verden lægger fire store Esbjerg-fonde tilsammen en million kroner som et solidt grundlag under Den Ny Operas mega-produktion i form af Richard Wagners gigantiske operacyklus Nibelungens Ring.

Produktionen tæller 15 timers musikdramatik fordelt over fire operaer.

Tre forestillinger
Rhinguldet opføres i Musikhuset Esbjerg.Der er kun tre forestillinger - 25. 28. og 31. august.

Publikum får et dansk-nordisk sangerhold i absolut topklasse.

Scenografien fylder Musikhusets store scene til sidste kvadratmeter.

Hele 91 musikere medvirker i den til lejligheden udvidede og ombyggede orkestergrav. /exp

Tæller dobbelt

Første afsnit, Valkyrien, indtog scenen i 2017 og høstede flere flotte anmeldelser. Opsætningen blev til med opbakning fra flere lokale fonde. Johan Hoffmann Fonden, Esbjerg Fonden og Claus Sørensens Fond bevilgede hver 250.000 kroner til forestillingen.

De tre ovennævnte fonde har besluttet at være med igen, og de får nu følgeskab af en fjerde, Spar Nord Fonden, som med en bevilling på 250.000 kroner bringer den samlede lokale støtte til projektet op på en million kroner. Dertil kommer et bidrag fra Esbjerg Ugeavis's Fond på 50.000 kroner og fra Foreningen Victor på 25.000 kroner.

- For os er denne fornemme lokale støtte bogstaveligt talt guld værd siger operachef Lars Ole Mathiasen i en pressemeddelelse.

Støtten fra Esbjerg-fondene har ifølge operachefen endda dobbelt værdi for Den Ny Opera, for den lokale opbakning er en forudsætning for, at en række store nationale fonde har bevilget yderligere næsten 700.000 kroner.

Opera henter million-støtte fra lokale fonde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce