Officielt: Ikea åbner i Esbjerg i 2021

I 2021 får Esbjerg endelig sin Ikea. Foto: Arkiv

Officielt: Ikea åbner i Esbjerg i 2021

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I sidste uge kunne JydskeVestkysten afsløre, at Ikea kommer til Esbjerg. Nu kan det bekræftes, at underskrifterne er sat. Dermed er Ikea klar til at åbne i Esbjerg i 2021.

ESBJERG: I årevis har der været sukket efter en Ikea i Esbjerg og i sidste uge kunne JydskeVestkysten fortælle, at der nu endelig var noget om snakken. Nu bekræfter møbelgiganten det endda selv: Ikea åbner et varehus i Esbjerg i 2021.

Ekspansionschef i Ikea Danmark, Anders Lyhne Nordtorp, fortæller, at man i årevis har kigget på muligheder i Esbjerg, og at man derfor glæder sig over, at det endelig bliver en realitet.

- Danskere i den syd- og vestlige del af Jylland har længe haft langt til et IKEA varehus, men nu kommer vi helt tæt på med en god placering i Danmarks femtestørste by, siger Anders Lyhne Nordtorp, der understreger, at en forudsætning for varehuset er, at plangrundlaget kommer på plads i samarbejde med Esbjerg Kommune.

Borgmester i Esbjerg, Johnny Søtrup (V), udtrykker glæde over aftalen.

- Jeg er super glad for, at Ikea har valgt Esbjerg. Det er mere end 10 år siden, vi begyndte at tale om en mulig placering af et varehus i Esbjerg, og nu er det så kommet på plads. Esbjerg er jo inde i en rivende udvikling, og et Ikea varehus er med til at understrege vores rolle som storby, fortæller han i en pressemeddelelse.

20.000 m2 med kommoder og kanelsnegle

Danmarks syvende Ikea kommer til at ligge på Kjersing Ringvej og vil have en størrelse på 20.000 m2, når det står færdigt i 2021. Grunden er ejet af Pedersen Gruppen, der også har stået bag mange andre projekter i Esbjerg.

- Vi er yderst tilfredse med den aftale, vi har indgået med Ikea. Vi betragter det som én af de helt store døre, vi nu har åbnet. Hvad det vil betyde for byens handelsliv, image og tiltrækningskraft kan ikke overvurderes. Det bliver meget stort, siger direktør Bjarne Pedersen.

På den 50.000 m2 store grund vil der udover varehuset også blive 600-800 parkeringspladser, og ligesom man kender det fra varehusene i Aarhus og Odense vil der også i Esbjerg være mulighed for at spise kødboller og kanelsnegle i Ikeas restaurant og bistro.

Officielt: Ikea åbner i Esbjerg i 2021

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce