Østerseventyr på Fiskerimuseet

Stemningen ved spisningen i Saltvandsakvariet hos Fiskeri- og Søfartsmuseet er helt speciel. Foto: Ole Joern/Redstar

Østerseventyr på Fiskerimuseet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både børn og voksne kan smage og opleve østers, se glaskunst og teater og meget mere på Fiskeri- og Søfartsmuseet i efterårsferien.

Esbjerg: Det er sæson for østers, og efterårsferien er forude. Det smelter sammen ved en række arrangementer på Fiskeri- og Søfartsmuseet, hvor havets salte spise er i centrum.

Ved en østersgalla spiser deltagerne fredag den 12. oktober ved borde med hvide duge og levende lys i Saltvandsakvariet. Der er plads til 33 gæster, der får en sanselig oplevelse med champagne og østers i de maritime omgivelser med præsentation af østersanretningerne.

- Vi har inviteret et kompetent hold til at stå for arrangementet, så jeg er både nysgerrig og forventningsfuld, siger museumsdirektør David Dupont-Mouritzen, der står i spidsen for arrangementet for tredje gang. Der er stort set udsolgt.

Østersgallaen er en del af en række signatur-arrangementer, som Fiskeri- og Søfartsmuseet har udviklet de seneste år. De skal være årligt tilbagevendende begivenheder, som er målrettet lokale brugere af museet og borgere fra Esbjerg-området.

- Og det er ikke noget, vi skal tjene penge på, siger museumsdirektøren.

øSTERSFEST
ØstersGalla: Fredag 12. oktober: 18.00-21.00 ØstersSkole: Lørdag 13. oktober: 10.00-12.00 ØstersFest:Lørdag 13. oktober: 17.00-20.00 Esbjergs Børne- og Ungdomsteater: Søndag, mandag, onsdag: Forestillinger kl. 10.30 og 12.00. Glas på museet: Glasdesigner Nina Nørgaard: 14. oktober-18. oktober. Workshop: 16-17.

En folkefest

Lørdag bliver der så østers for børnefamilierne, hvor også de mindste kan lære om østers, inden der skal prøves kræfter med den fysiske øvelse, som det kan være at åbne en østers. Alt sammen øvelser, der belønnes med oplevelsen af at spise sin egen østers.

Lørdag sidst på eftermiddagen er der østersfest for de voksne, der kan smage østers til en beskeden pris. Her er introduktion til østers, basal fornøjelse og et særligt koncept, nemlig oktoberfesten. De fleste kender den nok fra Tyskland, men varianten med østers er mest udbredt i Irland, hvor et af de mest kendte arrangementer er Galway Oyster Festival.

Konceptet er simpelt: Østers og fadøl. Sidstnævnte har gæstekok fra Fanø Oyster King Jesper Voss med i form af Fanø Bryghus' Oyster Stout, der er en special brygget porter. Det hele forgår i Fiskeri- og Søfartsmuseets forhal på primitive langborde af maritime skibsplanker.

- Efter netop at være kommet hjem fra fire store østers-events i München og Hamborg glæder jeg mig til at forkæle Fiskeri- og Søfartsmuseets gæster, siger Jesper Voss, i en pressemeddelelse.

Glasværksted

Et andet utraditionelt indslag på museet er opsætningen af et komplet glasværksted i forhallen, hvor gæsterne kan følge tilblivelsen af en ny lampe til museet - og selv prøve kræfter med glaspustningens ædle kunst.

Museet har valgt at invitere glasdesigner Nina Nørgaard til at etablere værkstedet og formgive lamperne.

- Vi arbejder hele tiden på at skabe bedre helhedsoplevelser for vores gæster. Som en del af den bestræbelse trimmer vi æstetikken i museumscafeen MS Smag. Frem for at indkøbe en standardvare til at afløse de gamle lamper synes vi, det er sjovere at bruge anledningen til at give vores gæster en helt særlig oplevelse, fortæller museumsdirektør David Dupont-Mouritzen. Og den mulighed greb glaskunstner Nina Nørgaard.

Om den nye lampe vil Nina Nørgaard ikke røbe så meget. Kun at den er designet med udgangspunkt i den arkitektur, som præger museet.

Østerseventyr på Fiskerimuseet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce