Nyt studie: Esbjerg har en solid fremtid foran sig

Esbjerg Towers på den gamle Tovværksgrund er bare et af mange boligprojekter, som lige nu er undervejs i Esbjerg. Det projekt har Danske Boligejendomme dog ikke noget med at gøre. Illustration: BIG

Nyt studie: Esbjerg har en solid fremtid foran sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et nyt studie viser, at Esbjerg kommer til at klare sig rigtig godt de næste mange år. Det gør byen særlig interessant at investere i, forklarer folkene bag ny investeringsfond.

Esbjerg: Hvis man kigger på fremtiden for byerne i Danmark udenfor hovedstaden og Aarhus, så er Esbjerg et særdeles interessant sted.

Det fastslår blandt andet et nyt studie fra Instituttet for Fremtidsforskning, der har identificeret en række interessante vækstområder uden for hovedstaden og Aarhus.

Det er fonden Danske Boligejendomme, som består af Industriens Pension, PFA og Thylander Gruppen, der har fået udarbejdet studiet.

- Vores analyser viser, at Esbjerg kommer til at klare sig godt på den lange bane. Det er en driftig by med masser af erhvervsaktivitet, og det vil være med til at sikre byen, siger Carsten Viggo Bæk, der er partner i Thylander Gruppen, og som blandt andet ser de store, nye shopping-områder og det kommende Ikea som tegn på, at Esbjerg allerede klarer sig rigtig godt.

Om Danske Boligejendomme
Danske Boligejendomme blev etableret for omkring et år siden. Industriens Pension og PFA Ejendomme er investorer i fonden med ligelige andele, mens Thylander Gruppen deltager med en mindre ejerandel og står for investeringer og forvaltning af ejendommene.Fonden skal i alt investere 1 mia. kr. i boligejendomme i vækstbyer uden for hovedstadsområdet og Aarhus frem mod 2019. Fonden har indtil videre investeret over 600 mio. kr. i 18 boligejendomme i Jylland.
Ifølge Carsten Viggo Bæk fra Thylander Gruppen har Esbjerg en lys fremtid, og det er derfor en god forretning at investere i byen. Foto: Thylander Gruppen
Ifølge Carsten Viggo Bæk fra Thylander Gruppen har Esbjerg en lys fremtid, og det er derfor en god forretning at investere i byen. Foto: Thylander Gruppen

Udfordret af offshore

Fordi Esbjerg ser ud til at klare sig godt i fremtiden, er det et attraktivt sted at investere i. Noget som både vil komme investorer og byen til gode. Det forklarer Peter Frische, der er ejendomsinvesteringschef i Industriens Pension.

- Esbjerg er inde i en god og stabil udvikling, og byen har en stærk position som energimetropol. Vi vurderer, at vores investeringer i boligejendomme i byen dels vil give et fornuftigt afkast til vores medlemmer, dels kan være med til at fastholde et varieret boligudbud i byen, siger Peter Frische.

Selvom udsigterne er gode for Esbjerg i studiet, så er byen også udfordret af sin beliggenhed med et befolkningsmæssigt lille opland og sin afhængighed af offshore-industrien.

- Det kan blive en udforing for byen, hvis det pludselig går skidt i olie- eller vindbranchen. Det har vi set lidt til før. Men samtidig skal man også huske, at da jeg i sin tid voksede op i Esbjerg, kunne man nærmest ikke forestille sig Esbjerg uden fiskeri, og byen har alligevel klaret sig rigtig godt. Så derfor er Esbjerg heller ikke så afhængig af offshore-industrien, som man måske kunne tro. Og det er positivt, siger Carsten Viggo Bæk.

Vil investere mere

Danske Boligejendomme, som blev etableret for cirka et år siden, har allerede erhvervet sig tre ejendomme i Kongensgade og Jernbanegade, men investeringseventyret slutter ikke der.

- Vi er allerede i fuld gang med at kigge på andre spændende steder i Esbjerg. Vi skal gerne have et vis antal lejligheder i byen, så driften bliver effektiv. Når det rette er der, vil vi investere yderligere, siger Carsten Viggo Bæk.

Nyt studie: Esbjerg har en solid fremtid foran sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce