Nyt misbrugs-tiltag har succes blandt grønlændere i Esbjerg

På grønlænder-tilbuddet Oqqumut har man haft stor succes med en ny strategi i forhold til misbrugsramte. På billedet ses to af deltagerne i forløbet Thue Josenius(tv) og Sørine Lundblad(th) samt misbrugsbehandler Heidi Sejer. Foto: Oqqumut

Nyt misbrugs-tiltag har succes blandt grønlændere i Esbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For et år siden igangsatte Esbjerg Kommune et nyt misbrugs-tiltag for socialt udsatte grønlændere. Én gang om ugen er der rådgivning på værestedet Oqqumut, og det har givet gode resultater. Fire ud af ti er kommet fri af deres misbrug, og endnu flere er godt på vej.

ESBJERG: Ved Esbjergs tilbud for udsatte grønlændere, Oqqumut, har man i løbet af det seneste år haft stor succes med et nyt tiltag, der skal forbedre indsatsen mod misbrug.

Tidligere var de grønlandske misbrugere henvist til Motivationshuset, et tilbud under Center for Misbrug, inde i Esbjerg, men for et år siden startede man en proces, hvor man én gang om ugen, i samarbejde med Center for Misbrug, i stedet tilbyder rådgivning i Oqqumuts lokaler vest for Esbjerg. Og det har givet særdeles gode resultater.

4 ud af 10 tilmeldte misbrugere er stoffri i dag. Og den massive fremgang i misbrugsbehandlingen glæder Oqqumuts projektleder Heidi Conradsen, der er en af kræfterne bag ideen.

- Det er langt over forventning. Det har været fantastisk at se, at nogle af de mennesker, der har været misbrugere hele deres liv, er kommet om på den anden side og næsten er forvandlet til nogle helt andre mennesker. Projektet er gået op i en højere enhed, fordi vi har mødt brugerne, hvor de er og med de kompetencer, de har haft brug for, siger hun.

Det er langt over forventning. Det har været fantastisk at se, at nogle af de mennesker, der har været misbrugere hele deres liv, er kommet om på den anden side og næsten er forvandlet til nogle helt andre mennesker.
Heidi Conradsen, projektleder på Oqqumut
Om Oqqumut
Esbjerg Kommunes tilbud til socialt udsatte grønlændere. Alle grønlændere kan dog komme forbi til råd og vejledning.Ligger i østbyen på Grønnegårdsvej.Åbnede i 2003 på Marievej.

Har tre fuldtidsansatte og en medhjælper.

Har 25 i aktiveringstilbud og derudover mere end 150 brugere, der er tilknyttet tilbuddet.

Stedet ligger et stykke uden for byen. Men det er ikke noget problem for de fleste brugere. De er vant til at gå. Alligevel har Oqqumut en minibus, som henter og bringer fra Gl. Vardevej.

I et år har man arbejdet med et nyt tiltag, der skal hjælpe misbrugsramte grønlændere. 4 ud af 10 brugere er blevet stoffri.

En tryg base

Inden det succesfulde tilbud havde brugerne svært ved at profitere ved den behandling, der var stillet til rådighed. Men de trygge og velkendte rammer i Oqqumut har været en del af nøglen.

- I samarbejde med Center for Misbrug har vi skabt nogle omstændigheder, der i højere grad passer til de grønlændere, som har et misbrug. En tryg base, mulighed for tolk og en generelt mere helhedsorienteret indsats, siger Heidi Conradsen, projektleder på Oqqumut.

Hun mener, at resultaterne vækker optimisme for fremtiden.

- Vi er kun lige begyndt. Men det er positivt med så gode resultater på den korte bane. På sigt kan det blive endnu bedre, og så er det med til at skabe et grundlag for, at vores udsatte brugere kan komme videre, siger hun.

Selv om behandlingen er frivillig for brugerne, har alle ti misbrugere været til stede under hele forløbet. Det står i stærk modsætning til tidligere, hvor netop fravær var et af de store problemer for de misbrugsramte grønlændere.

Nyt misbrugs-tiltag har succes blandt grønlændere i Esbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce