Nybyggere tror på Esbjerg: Byggegrunde revet væk i første hug

De 26 byggegrunde ligger øst for et gammelt opvokset grønt læbælte ud til Tarphagevej ved T-krydset til Guldager Byvej. Grundene med lave husnumre ligger op til to regnvandsbassiner, som også er afskærmet med bevoksning, som det ses på luftfotoet. Udbygges hele området nord for udstykningen op til Guldagervej vil der komme i alt 138 nye boliger de kommende år. Foto: Esbjerg Kommune

Nybyggere tror på Esbjerg: Byggegrunde revet væk i første hug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

23 af 26 byggegrunde solgt i første hug i Sønderris. En ny udstykning er på vej næste år, og dermed sættes der for alvor turbo på udviklingen af områderne nord for Esbjerg.

Esbjerg: Stort set alle 26 byggegrunde i den nye udstykning i Sønderris er revet væk i første budrunde.

23 grunde i et grønt område på Erisvænget blev solgt for højeste bud, tre blev ikke solgt, mens fem interesserede købere ikke fik en grund. Det fortæller lederen af staben for Teknik & Miljø, Chris Nørregaard, der også oplyser, at et par hundrede interesserede havde skrevet sig op for at få informationer om grundene og budrunden på kommunens hjemmeside.

- Vi er meget positive over at se så hurtigt et salg. Salget af byggegrunde går i det hele taget godt i Esbjerg, siger Chris Nørregaard.

Grundene blev solgt til cirka 20 procent over den udbudte mindstepris på 725 kroner per kvadratmeter. Det bliver til slagspriser på mellem cirka 600.000 og 900.000 kroner alt efter grundenes størrelse.

De sidste tre grunde, der ikke blevet solgt i første omgang, sælges i en ny budrunde om kort tid. Og allerede til næste år fortsætter den gode udvikling for Sønderris-området i det nordlige Esbjerg, idet der kommer endnu en række byggegrunde på Plutovænget til salg.

HER KAN MAN FØLGE UDBUDDET AF BYGGEGRUNDE
Op til udbuddet af de 26 grunde på Erisvænget skrev over 200 sig op til at modtage salgsmateriale via http://byggegrunde.esbjergkommune.dk/

Hjemmesiden fortæller om grunde til salg og om kommende udstykninger.
Nye villaer vil skyde op på Erisvænget i Sønderris. Billedet er ikke fra det nye kvarter. Arkivfoto)
Nye villaer vil skyde op på Erisvænget i Sønderris. Billedet er ikke fra det nye kvarter. Arkivfoto)
Foto: Preben Madsen

Esbjerg vokser mod nord

I Teknik & Miljøafdelingen er man tilfreds med den store efterspørgsel efter byggegrunde.

- Udbygningen i Sønderris vil fortsætte de kommende år, så længe der er jord tilbage. Derefter vil vi se på de omkringliggende områder herunder Guldager, siger Chris Nørregaard.

Køberne i Sønderris skal begynde byggeriet i løbet af to år. Erfaringer fra blandt andet Marbækparken og Myrtueparken viser dog, at det sjældent udgør et problem for de bygge-ivrige købere.

- Til næste sommer vil der sikkert være aktivitet på 90 procent af grundene, forudser Chris Nørregaard.

Her ses de nye veje til de kommende 138 villaer i Sønderris.  Tegningen viser eksempler på, hvordan villaerne kan placeres og udformes. Tegning: Esbjerg Kommune
Her ses de nye veje til de kommende 138 villaer i Sønderris. Tegningen viser eksempler på, hvordan villaerne kan placeres og udformes. Tegning: Esbjerg Kommune

Bynær natur

Chris Nørregaard er ikke i tvivl om, at mange af køberne til grunde i Sønderris og Guldager er lokale børnefamilier, der enten har boet i Esbjerg i flere generationer eller har en anden form for relation til byen. Køberne er en blanding af børnefamilier og lidt ældre, som ønsker store, men prismæssigt rimelige, grunde tæt på by, skov og vand.

- Der er stor interesse for bynære byggegrunde i Esbjerg Kommune. Samtidig ligger Sønderris jo tæt ved grønne områder, er udbygget med skoler og institutioner. Når folk har forventninger om noget mere, så vil de også byde mere, når det er attraktivt, siger Chris Nørregaard.

Interessen for at bygge i Esbjerg afspejles også af de mange, der skriver sig op til de kommende udstykninger på kommunens hjemmeside. Udover Sønderris er der også godt gang i Tjæreborg, Bramming og Ribe. På den lidt længere bane er Teknik & Miljø desuden begyndt at se på Skads, Andrup og Novrup-området samt mulighederne i Tjæreborg, hvor der er foretaget strategiske opkøb - blandt andet af en minkfarm.

- Folk tror på Esbjerg. De tror på, at der kommer mere udvikling og flere arbejdspladser. Og her får man rigtig meget natur for pengene, selv om man bygger bynært. Det er unikt, mener Chris Nørregaard.

Nybyggere tror på Esbjerg: Byggegrunde revet væk i første hug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce