Niels Løkkegaard vender hjem til Ribe med 24-timers værk

Niels Lyhne Løkkegaard bliver i 2019 en del af Rued Langgaard Festival i Ribe. Foto: Jeppe Lange

Niels Løkkegaard vender hjem til Ribe med 24-timers værk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Komponisten og musikeren Niels Løkkegard vender tilbage til hjembyen Ribe, når han under årets Rued Langgaard Festival opfører Rued Langgaards visionære værk Sfærernes Musik med ni tonegeneratorer, to orgler og et kor slutakkorden i

Ribe: Når årets Rued Langgaard Festival løber af stablen i starten af september i Ribe, bliver det med en række spektakulære events på programmet.

Blandt disse står uropførelsen af 24-timers værket Krist Klangen helt centralt. Her forvandler og forlænger den banebrydende danske komponist Niels Lyhne Løkkegaard med ni tonegeneratorer, to orgler og et kor slutakkorden i Rued Langgaards visionære værk Sfærernes Musik.

Sfærernes Musik, der blev komponeret i 1916-1918, står i dag som en af de mest originale kompositioner i dansk musik i det 20. århundredes første halvdel. Værket rummer adskillige nyskabelser heriblandt et af musikhistoriens første eksempler på nedskreven musik, der spilles direkte på klaverets strenge.

Domkirken inddrages

Langgaard kaldte værkets 9-tonige slutakkord for Krist og det er denne akkord, der nu bliver til værket Krist Klangen. I opførelsen af værket inddrager Niels Lyhne Løkkegaard både Domkirken, Domkirkepladsen ved Kannikegården og ruinen under Kannikegården. Niels Lyhne Løkkegaard, der selv er fra Ribe, er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium og Kunstakademiets Arkitektskole.

Løkkegaards arbejde med fysisk lyd tager udgangspunkt i mangedobling af musikinstrumenter som kompositorisk greb, og dette har udmøntet sig i værker for bl.a. 18 klarinetter, 100 triangler og 9 klaverer. Foruden den fysiske lyd interesserer Løkkegaard sig for, hvad han selv kalder "musik for det indre øre" - en form for imaginær musik, der kun kan høres i lytterens indre øre.

Rued Langgaard Festival 2019 finder sted den 5.-8. september i Ribe.

Niels Løkkegaard vender hjem til Ribe med 24-timers værk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce