Nej tak til vaskehal i Brammings bymidte

Det er her på grunden på hjørnet af Nørregade og Plantagevej, hvor benzinselskabet OK i forvejen har et tankanlæg, at selskabet søger Esbjerg Kommune om tilladelse til at opføre en vaskehal til bilvask. Foto: Ole Maass.

Nej tak til vaskehal i Brammings bymidte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Benzinselskabet OK har søgt Esbjerg Kommune om tilladelse til at opføre en vaskehal i tilknytning til selskabets benzinanlæg på hjørnet af Nørregade og Plantagevej. På møde i Bramming Byforum onsdag var der ikke megen opbakning til det ønske.

BRAMMING: Hos medlemmerne af Bramming Byforum er der ikke den store lyst til, at der skal opføres en kommende vaskehal til vask af biler på grunden, som ligger over for Superbrugsen i Bramming på hjørnet af Nørregade og Plantagevej.

Benzinselskabet OK, som i forvejen har et tankanlæg på grunden, som også rummer en bynær parkeringsplads, har indsendt ønsket til Esbjerg Kommune, og det ønske afstedkom en del debat på Bramming Byforums møde onsdag.

- Hvis det er den måde man skal udvikle bymidten i Bramming på, så går man helt galt i byen. I forvejen har vi tre vaskehaller i byen. Det må være muligt at placere en sådan vaskehal i industrikvarteret, sagde byrådsmedlem Henning Ravn, (V).

Planchef Morten Harder, Esbjerg Kommune, understregede, at projektet med en mulig vaskehal holder sig inden for den gældende lokalplan for området og han oplyste også, at i forhandlingerne med benzinselskabet om muligheden for etablering af vaskehallen har selskabet tilkendegivet, at man er villig til at tage hensyn til kommunens ønsker om både beplantning, placering og belægning, så vaskehallen falder naturligt ind i området.

Karsten Degnbol, byrådsmedlem, (V), sagde at sagen om vaskehallen vil komme op på Plan- og Miljøudvalgets dagsorden, og dermed er det op til politikerne at afgøre sagen.

Bramming Byforum
Bramming Byforum er en del af bymidtesamarbejdet i Esbjerg Kommune, som også tæller byforum i Esbjerg og Ribe. I Bramming Byforum, som mødes tre-fire gange årligt sidder en lang række erhvervsfolk, politikere og foreningsrepræsentanter fra Bramming.

Boliger?

Jørn Boesen Andersen, (SF), der lige som Degnbol sidder i Plan- og Miljøudvalget, synes heller ikke vaskehallen hører hjemme i bymidten i Bramming.

- Vi skal finde et andet sted til placering af den.

Medlem af Bramming Byforum, tidligere formand for Bramming Boligforening, Villy Knudsen, slog fast, at der kan ligge "nogle fremragende boliger" på grunden, hvor vaskehallen påtænkes opført.

Jørgen Holberg, formand for Bramming Lokalråd synes heller ikke om ideen med vaskehallen i bymidten.

- I Lokalrådet fik vi nys om dette projekt allerede i januar i år, og i rådet synes vi ikke en vaskehal går i spænd med det, der er intentionerne i by- og områdefornyelsen i Bramming. Vi er godt klar over, at COOP ejer grunden, men vi ser meget hellere, at grunden anvendes til boliger, torvehandel og andre ting, som kan være med til at skabe liv i bymidten i Bramming. En vaskehal vil også give ekstra støjgener og trafikpres, lød det fra Jørgen Holberg, som også bad om en garanti for, at sagen behandles politisk i Plan- og Miljøudvalget.

Nej tak til vaskehal i Brammings bymidte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce