Museum genåbner med ny udstilling

Udstillingen Besat - Esbjerg 1943 tager udgangspunkt i en fiktiv familie og har bygget et hus og en baggård op. Privatfoto

Museum genåbner med ny udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Besat - Esbjerg 1943" hedder ny udstilling på Esbjerg Museum, der genåbner den 19. januar.

Esbjerg: Efter halvandet års lukning slår Esbjerg Museum dørene op til ny kombineret udstilling og historisk værksted om besættelsestiden. Væk er ravudstillingen og oldtidsudstillingen.

- Det er helt særligt, at vi ikke kun har lavet en ny udstilling, men at det samtidig er et historisk værksted. Det er en ny måde at tænke museum på. Vi har lavet det hele i et meget tæt samarbejde med Myrthue, der står bag mange læringstilbud til både dagtilbud og skoler i Esbjerg Kommune, oplyser siger Anne-Sofie Lundtofte, leder af Formidling ved Sydvestjyske Museer i en pressemeddelelse.

Det betyder blandt andet, at Myrthue nu råder over museets lokaler mandag til onsdag, mens der er almindeligt åbent for publikum torsdag-søndag. Ankerperson på det hele har været Henrik Lundtofte, leder af Historisk Samling fra Besættelsestiden under Sydvestjyske Museer. - Vi kalder udstillingen for "Besat - Esbjerg 1943". Vi viser ikke kun den store historie, men tager udgangspunkt i en fiktiv familie og har bygget et hus og en baggård op. Her følger vi de dilemmaer og udfordringer, som de enkelte medlemmer står over for under besættelsen. Det er meget involverende og vil give både børn og voksne noget at tage stilling til, forklarer Henrik Lundtofte.

Fase 1

Indvielsen af den nye udstilling og historiske værksted er samtidig færdiggørelsen af fase 1 i en større modernisering af Esbjerg Museum, fortæller direktør Flemming Just, Sydvestjyske Museer:

- Vi har haft lukket i halvandet år og ud over nedtagning og opbygning af udstillinger har vi benyttet lukningen til at få renoveret en del af bygningen med nye vinduer og gulve og få skabt et nyt stort særudstillingslokale og et nyt indgangsparti.

Åbningen finder sted fredag den 19. januar klokken 14.00, hvor alle er velkomne. /EXP

Museum genåbner med ny udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce