Modsætninger mødes og smelter sammen i ny kunstudstilling

Åbning af Esbjerg Festuge. Foto: Chresten Bergh

Modsætninger mødes og smelter sammen i ny kunstudstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kan du opleve fotoudstillingen Noget For Nogen, som Korn180 står bag. 360 esbjergensere er blevet fotograferet til formålet og smeltet sammen med deres modsætninger til 180 anderledes portrætbilleder.

Esbjerg: Fredag aften åbnede fotoudstillingen Noget For Nogen i forbindelse med Esbjerg Festuge. Ditte Nørup, som er frivillig på Korn180's frivillige projekter holdt en kort åbningstale, og byens borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) klippede snoren over.

Udover at styre saksen havde borgmesteren også en anden rolle i forbindelse med udstillingen. Han er blandt de 360 esbjergensere, som er blevet fotograferet til projektet. Billedet står dog ikke alene. Jesper Frost Rasmussens billede er sat sammen med et billede af den unge Just.

De to er på mange måder modsætninger. Dog mener Just selv, at de har en enkelt ting til fælles.

- Vi er begge politisk aktive. Han er borgmester, og jeg følger selv ret godt med i politik. Hvem ved, måske stiller jeg op næste år, griner Just.

Åbning af Esbjerg Festuge. Foto: Chresten Bergh
Åbning af Esbjerg Festuge. Foto: Chresten Bergh
Foto: Chresten Bergh

At være noget for andre

Hverken Jesper Frost Rasmussen eller Just er dog i tvivl om, at det er vigtigt at være noget for nogen. Som Jesper Frost Rasmussen siger, er vi alle en del af et fællesskab på den ene eller anden måde og ifølge ham er det noget, vi er gode til i Danmark.

- Det er vigtigt at blive mindet om, at vi alle er en del af noget. Man skal give og tage lidt, siger han.

Just mener også, det er vigtigt at være noget for nogen. Især for dem, der ikke har andre og som har brug for det.

- Det er ikke alle, der har nogen at læne sig op ad. Så er det godt for dem at vide, der alligevel er nogen, der er klar til at hjælpe, siger han.

Selv bruger han meget af sin tid i Korn180, som står bag fotoudstillingen. Her er han med til at få hverdagen til at hænge sammen for andre, hvis de har brug for en snak eller bare for at sidde og kigge.

- En dag trak jeg eksempelvis en hjemløs med derned på min fridag, hvor jeg gav ham et par sokker og sko. Man er nødt til at få fingeren i vandet for at føle, man er en del af det, siger han.

Ansigter smelter sammen

Borgmester Jesper Frost Rasmussen går meget op i, at han også skal huske at være far for sine drenge - især når han bruger så meget tid på at være borgmester. For ham betyder det meget at være noget for sin familie, og det vil han gerne prioritere.

Det var en spændende idé til et anderledes projekt, mente han, da han sagde ja til at medvirke. Han kan godt lide intentionen om at vise mangfoldigheden i Esbjerg.

Efter at have set det sammensmeltede billede af de to, var borgmesteren imponeret.

- Kunstnerisk blev jeg imponeret over, at man kan smelte to så forskellige ansigter sammen, mens man stadig kan genkende træk fra begge to, siger han.

Modsætninger mødes og smelter sammen i ny kunstudstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce