Minister åbnede for sluserne ved Esbjerg Vandværk

Med assistance fra Jesper Frost Rasmussen, direktør for Din Forsyning, satte energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) gang i det nye Esbjerg Vandværk. Foto: Chresten Bergh

Minister åbnede for sluserne ved Esbjerg Vandværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag formiddag var energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) forbi Esbjerg for at deltage i åbningen af det nye Esbjerg Vandværk.

ESBJERG: Lokalerne hos Esbjerg Vandværk var tætpakket, da det torsdag formiddag blev indviet af energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), og det var en imponeret minister, der havde taget turen fra København til Esbjerg.

- Det er sjældent, at man med bygninger som denne også ser så stort fokus på det arkitektoniske og det designmæssige. Med byggeriet her kan Esbjerg Vandværk være inspiration for andre vandværk rundt omkring i Danmark, siger Lars Christian Lilleholt.

Det nye Esbjerg Vandværk er bygget som en erstatning for det gamle Spangsbjerg Vandværk. Fremadrettet skal det nye vandværk levere vand til omkring 70.000 borgere i Esbjerg.

Esbjerg Vandværk
Esbjerg Vandværk er som erstatning for Spangsbjerg Vandværk opført med store hensyn til forsynings- og fødevaresikkerhed, kvalitet og hygiejne.Det nye vandværk er designet med udgangspunkt i, at det skal være en fleksibel ramme for vandprocessen og samtidig tydeligt formidle processen for de, som besøger værket.

Herudover har arbejdsmiljø haft et stort fokus, og der er således taget højde for blandt andet tilgængelighed, støj fra maskiner og rengøringsvenlighed.

Byggeriet har kostet omkring 70 millioner.
Det nye Esbjerg Vandværk. Foto: Chresten Bergh
Det nye Esbjerg Vandværk. Foto: Chresten Bergh
Foto: Foto: Chresten Bergh/Michael Bager

Arkitektur som inspiration

Ministeren lagde desuden stor vægt på, at man med de nye og mere åbne vinduespartier har mulighed for at kigge ind på vandværket udefra.

- Det kan være med til at pirre nysgerrigheden. Både for borgere, men også for skoleelever, som har interessen for teknik og miljø, siger Lars Christian Lilleholt, inden han trykkede på en digital knap på en iPad og officielt satte Esbjerg Vandværk i gang.

Videopræsentation af Esbjerg Vandværk:

Minister åbnede for sluserne ved Esbjerg Vandværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce