Minimal opbakning til workshop om Ribe Madstation

Det er her i Ribes gamle stationsbygning, at planerne om Ribe Madstation skal føres ud i livet. Arkivfoto

Minimal opbakning til workshop om Ribe Madstation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det vækker undren hos Center for Landdistriktsforskning, der stod bag en workshop om fremtidig organisering af Ribe Madstation, at kun fire ud af 50 indbudte producenter meldte sig. Workshoppen blev aflyst.

Ribe: Hvis tilmeldingen til workshop nummer to for lokale fødevareproducenter om Ribe Madstation skal tages som et tegn på den lokale opbakning til det storstilede projekt, så har tilblivelsen af en madstation med lokale fødevarer i de gamle banegårdsbygninger lange udsigter.

Trods 50 udsendte invitationer, udsendte rykkere for tilmelding samt senere frist for tilmelding var der nemlig blot fire deltagere, der havde meldt deres ankomst til den workshop, der skulle have fundet sted onsdag på Danhostel Ribe.

Og det skaber undren hos Center for Landdistriktsforskning, der både stod bag den første workshop i maj med 15 deltagere, og som også skulle have afholdt onsdagens workshop.

- Jeg ved godt, at de lokale producenter er travle folk, men vi undrer os meget over, at så få meldte sig til. Vi ser jo dette som en kæmpe mulighed for de lokale producenter for distribution af deres varer, og denne workshop gik jo netop på, hvordan det hele kunne lade sig gøre rent organisatorisk. Jeg havde egentlig et indtryk af, at der var god opbakning, så det synes jeg er bemærkelsesværdigt, siger lektor ved Center for Landdistriktsforskning på SDU, Pia Heike Johansen, der er projektleder på en stor interessentanalyse om Ribe Madstation.

Pia Heike Johansen ved godt, at afbuddene kan have mange forklaringer, men hun ved ikke, hvordan aflysningen vil påvirke hele processen omkring Ribe Madstation, men de info, centret allerede har indsamlet, vil nu danne baggrund for en større telefonrundspørge hos producenterne.

Afgørelsen
Den 7. juni skulle der have været afholdt workshop for lokale fødevareproducenter, hvor man blandt andet skulle diskutere, hvordan Ribe Madstation kan lade sig gøre rent organisatorisk. Reaktionerne herfra skulle have været brugt i en interessentanalyse hos Center for Landdistriktsforskning, der foregår ved en telefonrundringning til lokale fødevareproducenter. Denne skal være færdig til september. Herefter følger en beslutningsproces fra Realdania, hvorefter en afgørelse om Ribe Madstation forventes senest i november.Udgangspunktet for Ribe Madstation er, at der skal bruges 20-25 lokale producenter, og at deres produkter skal sælges i en butik. Samtidig skal de selv deltage i få, årlige aktiviteter, hvor deres produkter skal præsenteres, ligesom de også vil blive brugt til varierende arrangementer i madstationens køkken og café.

Stadig god idé

Hos Sydvestjyske Smagsoplevelser, der er et interessefællesskab omkring kvalitetsfødevarer og kulinariske oplevelser, synes man grundidéen om Ribe Madstation er rigtig god, men projektkoordinator Knud Hjortlund Hansen ser dog flere faktorer, der umiddelbart gør det vanskeligt med det nuværende setup.

- Konceptet er rigtigt spændende, og jeg tror på det, hvis man kan finde en ordentlig model. Men det, der lægges op til nu, tror jeg mange producenter har svært ved at finde tiden til og se sig selv i, siger Knud Hjortlund Hansen og nævner som eksempel Jernved Mejeri, der allerede sælger deres produkter flere steder i Ribe.

- Producenterne er også opmærksomme på ikke at ville konkurrere med det eksisterende, idet de allerede er på flere lokale markeder i forvejen, siger Knud Hjortlund Hansen, der ikke ser det lave deltagerantal til workshoppen som et tegn på, at producenterne ikke vil være med, men mere som et udtryk for den usikkerhed, der stadig er forbundet med Ribe Madstation.

- Jeg synes det er vildt ærgerligt, hvis projektet Ribe Madstation ikke lykkes. Vi har fra Sydvestjyske Smagsoplevelser allerede sagt, at vi gerne vil være med til at hjælpe det i gang, både i forhold til arrangementer og rent økonomisk, for vi synes, grundidéen er rigtig god, siger Knud Hjortlund Hansen.

 

 

Minimal opbakning til workshop om Ribe Madstation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce