Mindre vold på Præstegårdsskolen

Skoleleder på Præstegprdsskolen Urban P, Steffen Lawaetz, glæder sig over, at kurven for registreringer af vold mod lærere er markant faldende. Arkivfoto: Andre Thorup.

Mindre vold på Præstegårdsskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kurven ser ud til at være knækket på skolen, der kom i et sandt stormvejr på grund af mange voldstilfælde mod lærere i skoleåret 2017-2018. De 75 indberettede tilfælde indbragte skolen et påbud fra Arbejdstilsynet.

Esbjerg: Det er lykkedes personale og ledelse på Præstegårdsskolen Urban P i Esbjerg at knække den uheldige kurve og få sat en prop i antallet af voldstilfælde mod lærere.

Siden midt i november har der kun været 3 registreringer.

Præstegårdsskolen kom i søgelyset i efteråret 2018, da det blev kendt, at der i skoleåret 2017-2018 havde være 75 indberetninger af vold mod lærere primært begået af elever i indskolingen, hvilket vil sige 0. til 2. klasse. Af de 75 tilfælde var 42 af fysisk karakter.

Det voldsomme antal fik Arbejdstilsynet til at give skolen et påbud. Ifølge det skal Præstegårdsskolen inden 1. marts have fået nedbragt antallet.

Og det ser ud til, at det går i den rigtige retning.

- Der har siden skoleårets start været 44 registreringer af vold mod lærere. Ud af disse er 26 tilfælde af fysisk karakter, og ud af de 26 er 20 knyttet til en enkelt elev. Den pågældende elev er blevet visiteret til et særligt tilbud ved årsskiftet, oplyser skoleleder Steffen Lawaetz.

Vold
Siden skoleårets start er der på Præstegårdsskolen Urban P i Esbjerg registreret 44 tilfælde af vold mod lærere.Af dem er 26 af fysisk karakter, og det vil sige skub, slag, spark eller kast med ting mod lærere.

Resten er kategoriseret som psykisk vold, hvilket vil sige af verbal karakter.

Ekstra fokus

Han håber og tror, at det markante fald er en konsekvens af de ændrede arbejdsgange og tilgange til problemstillingerne på skolen.

- Vi kigger ikke kun på tallene. Vi kigger også ind bag dem, og der gemmer sig mange forskellige historier bag dem. Det er svært at lave en samlet konklusion, der kan være udsving, og vi kan ikke med sikkerhed sige, at der ikke kan opstå situationer igen. Men i virkeligheden arbejder vi på to plan. For det første skal vi selvfølgelig have tallet bragt ned, og så arbejder vi efter Arbejdstilsynets anbefalinger, siger Steffen Lawaetz.

Efter påbuddet og opmærksomheden fra pressen har der været ekstra fokus på vold på skolen.

- Vi er mere bevidste og afstemte, og der har været et godt samarbejde mellem ledelse og personale. Et af målene var, at vi gerne skulle have samme reaktion og tolerancegrænse over for specifikke handlinger fra eleverne. En af de anbefalinger, vi nu arbejder efter, er risikovurderinger. Hvis en elev er involveret i gentagne episoder, skal det være kendt af alle i personalegruppen, så vi kan sammen kan forebygge optimalt, siger Steffen Lawaetz.

Mindre vold på Præstegårdsskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce